Quantcast

Priesaika Tėvynei – jautrus šventės akcentas

Antrąją, „Žuvies dienų Klaipėdoje“ šventės dieną vyko keli oficialūs, kartu jautrūs renginiai. Vienas jų – jaunųjų karininkų bei šaulių priesaikos ceremonija.

Šeštadienio vidurdienį Kruizinių laivų terminale į aikštę įnešė valstybės ir Karinių jūrų pajėgų vėliavas. Susirinkusiuosius pasveikino Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Visi, kas tuo metu buvo terminale ir yra tikri savo šalies piliečiai, sustingo ir sutartinai giedojo Tautišką giesmę, taip dar kartą paliudydami savo nesuvaidintus jausmus Tėvynei.

Tokia buvo iškilmingos ceremonijos pradžia. Ceremonijos metu šauliai išnešė mūsų trispalvės vėliavos spalvų gėlių puokštę į Skulptūrų parką prie paminklo 1923 metų sukilimo žuvusiems dalyviams.

Aikštėje rikiavosi Karinių jūrų pajėgų Jaunesniųjų karininkų mokymų dalyviai, jie ruošėsi kario priesaikai. Šį iškilmingą momentą stebėjo ir savo telefonais fiksavo jaunųjų karininkų tėvai ir artimieji.

Ne ką mažiau jautri buvo ir Lietuvos šaulių sąjungos Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės šaulių ir jaunųjų šaulių priesaikos ceremonija.

Šie žmonės viešai prisiekė ginti savo Tėvynę, jei jai to prireiktų. Tai nėra jų tiesioginis darbas, o laisvanoriškas ir neatlygintinas pasirinkimas.

Iškilmes nuspalvino Karinių jūrų pajėgų orkestro pasirodymas.

Po šios ceremonijos žmonės neskubėjo skirstytis, nes Kruizinių laivų terminale tuo pačiu metu prasidėjo kūrybinės dirbtuvėlės vaikams. Vyko jūrinės sportinės rungtys.

Smalsuoliai apžiūrinėjo šaulių ekipuotės ir ginklų parodą.

Ten pat buvo galima apsilankyti laivuose, laivų deniai buvo atviri.

Labiausiai akį traukė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto, Klaipėdos universiteto, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos laivai. Ypatingo susidomėjimo sulaukė istoriniai mediniai laivai. Šventės dalyviai galėjo apžiūrėti ir legenda tapusią jachtą „Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kap

Kap portretas
Filme : i proslezilsia. Ašarą paleido .

>Baltija

>Baltija portretas
Prie ko čia žvejybinis laivynas?

Baltija

Baltija portretas
Tai, kad nei vieno žvejybinio laivo nebėra Baltijos jūroje, kelios supuvusios valtys priekrantės belikę:) stintos ir tos atkeliauja iš Latvijos ir Estijos:). Visiškai nebėra tikros žvejybinės auros Klaipėdoje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių