Quantcast

Kremlius: branduolinės pratybos – atsakas į pastabas dėl karių siuntimo į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Kremlius pareiškė, kad artėjančios taktinių branduolinių ginklų pratybos, apie kurias Rusija paskelbė kiek anksčiau pirmadienį, yra atsakas į Vakarų lyderių, įskaitant Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną (Emaniuelį Makroną), komentarus dėl karių siuntimo į Ukrainą.

„Akivaizdu, kad kalbame apie pono Macrono ir Britanijos atstovų pareiškimus“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, žurnalistų paklaustas, kas paskatino surengti pratybas.

Jis pridūrė: „Tai visiškai naujas įtampos eskalavimo etapas. Jis neturi precedento ir reikalauja specialių priemonių.“

„Akivaizdu, kad kalbame apie pono Macrono ir Britanijos atstovų pareiškimus“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, žurnalistų paklaustas, kas paskatino surengti pratybas.

Tai visiškai naujas įtampos eskalavimo etapas. Jis neturi precedento ir reikalauja specialių priemonių.

 

„Jie kalba apie pasirengimą ir net ketinimą siųsti ginkluotus kontingentus į Ukrainą – faktiškai pasiųsti NATO karius prieš Rusijos kariuomenę, – pridūrė jis. – Tai visiškai naujas įtampos eskalavimo etapas. Jis neturi precedento ir reikalauja specialių priemonių.“

Rusijos gynybos ministerija anksčiau pirmadienį paskelbė, kad pratybos prezidento Vladimiro Putino įsakymu bus surengtos artimiausiu metu, nurodant neįvardytas Vakarų keliamas grėsmes.

Praėjusią savaitę duodamas interviu E. Macronas sakė, kad klausimas dėl karių siuntimo į Ukrainą teisėtai iškiltų, jei Rusija pralaužtų Ukrainos fronto liniją ir Kyjivas pateiktų tokį prašymą.

„Nieko neatmetu, nes susiduriame su tuo, kuris nieko neatmeta“, – sakė E. Macronas, turėdamas omenyje V. Putiną. Panašių pastabų jis jau buvo išsakęs vasarį.

Savo ruožtu Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) praėjusią savaitę interviu sakė, kad Ukraina turi teisę smogti taikiniams Rusijoje.

Su rusų invazija kovojančios Ukrainos pajėgos yra priklausomos nuo Vakarų karinės pagalbos, tačiau NATO yra nurodžiusi, kad nesiųs savo karių į Ukrainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dmėlinui

Dmėlinui portretas
Savo surudijusia branduolinia galvutę,sukiškk teroristų vadui ten kur nesueiną,ir pats smėlinį išbandyk pirma.

Patriotas

Patriotas portretas
Šituos debilus jau reik statyt į vietą, nes čia nieko nebus..

Senukas

Senukas portretas
Putinas naivus galvoja negaus atgal debeselio arba narodas jam po kui
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių