Quantcast

Italijoje atliekant nuotekų valymo darbus žuvo penki darbininkai

  • Teksto dydis:

Italijos Sicilijos saloje pirmadienį kanalizacijos šuliniuose įkvėpę nuodingų dujų žuvo penki techninės priežiūros darbininkai, naujienų agentūrai AFP pranešė vietos meras.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad šie asmenys atliko kanalizacijos sistemos priežiūros darbus, kai kai kuriems iš jų pasidarė bloga.

„Penki darbininkai mirė, o šeštasis buvo intubuotas ir išvežtas į ligoninę“, – sakė netoli Palermo, Sicilijos kultūros ir ekonomikos sostinės, esančios Kasteldačos meras Giovanni di Giacinto (Džiovanis di Džačintas).

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai ištraukė šešis žmones iš kanalizacijos sistemos, tačiau tik vieną iš jų pavyko atgaivinti, sakoma pranešimuose.

Pasak G. di Giacinto, manoma, darbininkai įkvėpė sieros vandenilio – natūraliai gamtoje susidarančių dujų, dažnai susidarančių nuotekų sistemomis. Didelė šių dujų koncentracija yra toksiška.

Didelis šių dujų kiekis gali sukelti kvėpavimo sutrikimus, traukulius, komą ir mirtį.

Mirtini nelaimingi atsitikimai darbe nuolat patenka į Italijos spaudos antraštes ir kaskart paskatina diskusijas, kaip būtų galima sumažinti šią riziką.

Vasarį Florencijoje prekybos centro statybų aikštelėje sugriuvus betoninei konstrukcijai žuvo penki darbininkai, o balandį netoli Bolonijos esančioje hidroelektrinėje per sprogimą žuvo septyni darbininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kietuviškai VALANT NUOTEKAS

kietuviškai      VALANT NUOTEKAS portretas
o nuburlokėjusi KD ATLIEKANT NUOTEKŲ VALYMO DARBUS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių