Quantcast

Vilniaus regiono startuoliams dirbtinio intelekto sprendimams – 15 mln. eurų

  • Teksto dydis:

170 Vilniaus regiono startuolių ir atžalinių įmonių skirta 15 mln. eurų paramos dirbtinio intelekto, blokų grandinės technologijų, robotikos procesų automatizavimo sprendimų kūrimui, antradienį pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Įmonės galės kurti produktus ir sprendimus verslo, mokslo, sveikatos ir švietimo srityse.

„Startuoliuose dirba apie 18 tūkst. žmonių, jų vidutinis atlyginimas siekia apie 4 tūkst. eurų. Investuodami į jaunas įmones, kuriame daugiau galimybių Lietuvai. Tad ir toliau padedame startuoliams augti ir skatiname kurti inovatyvius sprendimus, kurie prisideda prie mūsų šalies pažangos“, – pranešime sakė ministrė Aušrinė Armonaitė.

Verslo srityje startuoliai kurs dirbtinio intelekto (DI) produktus ir sprendimus, susijusius su maisto tvarumo vertinimu, tikslingos reklamos ir informavimo bei unifikuotos verslo analitikos sistemomis.

Mokslo srityje testavimo proceso automatizavimui bus kuriama robotinė palydovo sekimo ir nutaikymo sistema, išplėstinės bei virtualios realybės dronų simuliatorius ir palydovinių nuotraukų analizės platforma. Sveikatos srityje bus kuriami DI pagrįsti širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos bei sveikatinimo įrankiai – virtualūs konsultantai bei sveikos gyvensenos programėlė.

Švietimo srityje pasitelkiant DI bus kuriama mokymosi platforma specialiųjų poreikių moksleiviams, programėlė, skirta padėti vaikams, turintiems disleksiją. Bus diegiami išmanūs sprendimai nuotolinio ugdymo srityje.

Pranešime teigiama, kad pareiškėjai galėjo pretenduoti į maksimalų 102 tūkst. eurų finansavimą.

Finansavimas skirtas pagal planą „Naujos kartos Lietuva“, iš Europos Sąjungos Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
Startuoliam , kurie tikėtina jog po kelerių metu bankrutuos, pinigu yra, o žmonėm kurie prarado namus ne dėl savo kaltės nėra. Man susidaro įspudis, kad vyriausybė yra paskirta, arba susijusi su kažkokiom grupuotėm, kurių tikslas, kaip tipo legaliai išsiplaut biudžeto pinigus.

Galimai

Galimai portretas
ir be šitos ministerijos būtų tokie patys "rezultatai".

taškyk taškyk

taškyk taškyk portretas
armonikaite Valstybės pinigus - priėjimas prie jų jau už pusės metų užsidarys..:D)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių