Quantcast

Kaip susikurti tobulą garderobą, tinkantį kiekvienai dienai?

  • Teksto dydis:

Jūsų spinta prikimšta drabužių, tačiau apsirengti nėra kuo? Ar galite nusakyti savo asmeninį stilių vienu sakiniu? Jei iš jūsų spintos ištrauktume atsitiktinį drabužį, kokia tikimybė, kad jį tikrai mėgstate ir dėvite dažnai? Egzistuoja tiek daug stiliaus ir drabužių pasirinkimų, jog sukurti vientisą garderobą iš patogių ir pasitikėjimo savimi jausmą teikiančių drabužių bei aksesuarų – nelengva.

Knygoje „Tobulas garderobas“ stiliaus tinklaraštininkė Anuschka Rees pristato strategiją, kaip išgryninti ir išreikšti asmeninį stilių, susikurti tobulą garderobą ir išmokti derinti daiktus tarpusavyje bei sumaniai apsipirkti.

Sekdami knygoje pateikiamais patarimais sumaniau ir išrankiau pirksite, geriausiai išnaudosite turimą biudžetą, įgusite naudotis drabužių derinimo formulėmis ir spalvų paletėmis, profesionaliai atsirinksite labiausiai jūsų figūrai tinkančius ir kokybiškus apdarus. Gausiai iliustruota fotografijomis, lentelėmis, spalvų paletėmis ir kita infografika knyga „Tobulas garderobas“ – naudingas praktinis gidas, kuriant autentišką ir unikalų stilių. Dalinamės šios knygos ištraukomis, kurios padės sužinoti, kaip patobulinti savo garderobą ir pradėti kiekvieną dieną lengviau!

Kaip patobulinti savo kasdieninį garderobą

Pagrindinė mintis – išsirinkti keletą universalių derinių, kurie atspindėtų jūsų asmeninį stilių, teiktų pasitikėjimo savimi ir pasirūpinti keletu skirtingų variantų kiekvienam kartui.

Kaip visiems laikams atsikratyti amžinos problemos „Neturiu kuo apsirengti“? A. Rees teigimu, darbas su universaliais aprangos deriniais padeda sukurti darnų ir universalų garderobą, nes galite dėvėti įvairiais variantais. Jei norite, prisitaikę tinkamus, universalius aprangos derinius galite vilkėti lyg uniformą. Jeigu jums patinka pastovaus derinio mintis, esate geroje draugijoje – vienos garsiausių mūsų laikų stiliaus ikonų labai dažnai rengiasi lyg uniforma, pavyzdžiui, JAV Vogue vyriausioji redaktorė Anna Wintour (akiniai nuo saulės, marga suknelė iki kelių, aukštakulniai ir masyvus vėrinys), mados dizaineris Karlas Lagerfeldas (aptemptos juodos kelnės, juodas švarkelis ir balti marškiniai su aukšta apykakle, kaklaraištis ir pirštinės).

Štai keletas universalių aprangos derinių pavyzdžių: platėjantys džinsai, paprasta palaidinė su petnešėlėmis, kardiganas ir plokščiapadžiai sandalai. Arba pieštukinis sijonas, megztinis, švarkelis ir aukštakulniai.

Pagrindinė mintis – išsirinkti keletą universalių derinių, kurie atspindėtų jūsų asmeninį stilių, teiktų pasitikėjimo savimi ir pasirūpinti keletu skirtingų variantų kiekvienam kartui. Pavyzdžiui, jei viena iš jūsų mėgstamo garderobo dalių yra trapecinis mini sijonas, klasikiniai marškiniai ir įsispiriami žemakulniai bateliai, galite įsigyti du trapecinius sijonus, trejus klasikinius marškinius ir dvi poras batelių – viskas turėtų būti skirtingų, bet derančių spalvų, raštų ir medžiagų.

Tai tik septynios aprangos detalės – bet iš jų galite sudaryti dvylika skirtingų aprangos derinių! Ir tai tik vienas pavyzdys. Įsivaizduokite, jei savo spintoje turėtumėte tris universalius aprangos komplektus. Jūs turėtumėte ne tik daugiau skirtingų aprangos derinių, bet ir galėtumėte juos kaitalioti tarpusavyje, stilizuoti aksesuarais – turėtumėte garderobą, kuriame būtų gausu skirtingų jūsų stilių atitinkančių aprangos variantų.

Žinoma, ne visi jūsų drabužiai turi priklausyti kuriam nors universaliam aprangos komplektui. Į juos žiūrėkite kaip į pagrindinius savo stiliaus elementus. Galite juos visada vilkėti taip pat arba kaitalioti, derinti su kitais garderobo drabužiais, papildyti dar vienu sluoksniu, pavyzdžiui, lengva striuke, vainikuoti aksesuarais, šukuosenomis ir makiažu.

Kaip nepasimesti savo drabužių spintoje

Pirmiausia, peržvelkite savo įprastus aprangos derinius. Tikėtina, kad jau turite bent vieną ar du, kuriuos renkatės pakaitomis. Ar į darbą dažnai einate su tam tikro tipo kelnėmis, laisvais marškiniais ir plokščiapadžiais bateliais? Štai jums ir aprangos formulė. Dažnai renkatės vieną mėgstamiausių mini suknelių, aulinukus ir paltą? Štai ir dar viena formulė! Grįžkite prie dviejų savaičių aprangos derinių ir surašykite visas kombinacijas, pasikartojančias bent tris kartus.

Paskui pagalvokite, kodėl taip dažnai renkatės kiekvieną iš šių derinių ir išbraukite visas, kurių pasirinkimo priežastys nėra geros. Geros priežastys yra tokios, kai tam tikrą derinį renkatės dėl to, kad jis teikia pasitikėjimo savimi, su juo labai patogu ar tiesiog labai patinka, kaip jis atrodo. Jei nuolat renkatės tam tikrą formulę vien iš įpročio, noro paslėpti trūkumus ar todėl, kad nesugalvojote nieko geresnio, tai jau blogos priežastys.

Rinkdamasi derinių elementus, siekite įvairovės.

Išsirinkite tuos drabužių derinius, kurie atspindėtų jūsų idealų stilių. Kaip ir visi kiti jūsų garderobo dalykai, įvairūs aprangos deriniai pirmiausia turėtų atspindėti jūsų asmeninį stilių. Kai sudarysite visų dabartinių savo aprangos derinių sąrašą, peržvelkite stiliaus profilį, nuotaikos lentą ir įvertinkite, kurie geriausiai atspindi jūsų siekiamą įvaizdį. Iš esmės kiekvienas jų yra tam tikra siluetų kombinacija, taigi ypatingą dėmesį skirkite fasonams, siluetams ir informacijai, kurią surinkote kaupdama medžiagą apie patinkančius drabužių kirpimus. Mėgstamiausius įtraukite į aprangos derinius, kurios jums patinka ir kuriuos jau naudojate.

Išsirinkite savo mėgstamiausius. Išsirinkite nuo dviejų iki keturių derinių, kurie, jūsų manymu: geriausiai atspindėtų jūsų stilių siluetų atžvilgiu ir būtų labai patogūs ir teiktų pasitikėjimo savimi. Jei darbe turite vilkėti visai kitokius drabužius, galite rinktis dvi formules darbui ir dvi – vakarams bei savaitgaliams. Kol kas išsirinkite tik pačias mėgstamiausius, vėliau, jei reikės, visada galėsite išsirinkti daugiau.

Kaip sukurti stilingus aprangos derinius

Norėdama susikurti tinkamus ir stilingus aprangos derinius, pirmiausia peržiūrėkite spintos turinį ir išsirinkite viską, ką galėtumėte panaudoti. Paskui įvertinkite padėtį ir nustatykite didžiausias spragas. Galite pasirūpinti bent dviem visų įmanomų derinių komponentų variantais. Taip iš karto galėsite pradėti vilkėti ir keisti kiekvieno elementus. Kai turėsite du pirmus komponento variantus, pamažu galėsite jų išsirinkti daugiau, jei tik norėsite, ir jei leis jūsų biudžetas.

Rinkdamasi derinių elementus, siekite įvairovės. Jei reikia penkerių berankovių marškinėlių, nesirinkite visų paprastų ir skirtingų pilkos atspalvių. Vieni ar dveji paprasti neutralių spalvų marškinėliai – puiku, bet kiti tegu būna pagrindiniai arba saviti, be to, rinkitės marškinėlius su skirtingomis iškirptėmis, raštais ir detalėmis. Jūsų tikslas – kad kiekviena komponentų grupelė būtų kuo įvairesnė.

Taip net ir turėdami nedaug elementų galėsite išreikšti daug skirtingų savo stiliaus aspektų. Trumpai aprašykite jau turimus kiekvieno derinio komponentų variantus. Pagalvokite, kiek variantų trūksta kiekvienam komponentui, ir surašykite, kokių norėtumėte įsigyti. Ši informacija pravers, kai ateis laikas perkurti garderobą ir nuspręsti, ką įtraukti į pirkinių sąrašą.

Štai keli pavyzdžiai:

Pirmas aprangos derinys: aptempti džinsai (šviesūs iki kulkšnių ar balti džinsai aukštu liemeniu), tunika (dramblio kaulo spalvos, siuvinėta gintaro spalvos ar tamsesnė raštuota) ir plokščiapadžiai sandalai (gelsvai rudos zomšinės šlepetės ar tamsiai rudi sandalai su kutais).

Antras aprangos derinys: mini suknelė (gėlėta kreminė, šviesiai pilka su platėjančia apatine dalimi ar gelsvai ruda zomšinė suknelė su sagutėmis priekyje), platūs marškiniai su sagutėmis (džinsiniai marškiniai, balta nėriniuota palaidinė ar dar vieni samanų ar žalsvai mėlynos spalvos) su sagutėmis ir sportbačiai (balti su auliukais ar pilki drobiniai be auliukų).

Dar viena priežastis, kodėl palanku planuoti savo naujus pirkinius ir kasdienį garderobą, remiantis keliais universaliais deriniais, yra ta, kad jos padeda optimizuoti garderobą ir išvengti aprangos trūkumo tarp skalbimų. Štai kodėl įprastai neturime kuo apsirengti – ne todėl, kad nebelieka švarių drabužių, o todėl, kad trūksta kurio nors vieno komponento, įprastai apatinių, viršutinės dalies drabužio ar bet ko kito, ką reikia skalbti dažniau nei tokius drabužius, kaip sijonai ar švarkeliai. Be to, aprangos formulės, sukurtos atsižvelgiant į drabužių skalbimo dažnumą, padeda ir keliaujant. Išsirinkus vieną ar du universalius aprangos derinius, užtenka į lagaminą įsimesti bent porą ir jūs jau pasiruošusi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių