Quantcast

NASA specialisto pagalbos šauksmas: žmonės, tai labai blogai

  • Teksto dydis:

„Mes nemeluojame. Mes neperdedame. Žmonės, tai labai blogai“, – vaizdo įraše bene per ašaras sakė vienas iš NASA mokslininkų.

Trikdantis vaizdo įrašas buvo paskelbtas antradienį, socialinių tinklų platformoje „TikTok“.

– Taigi, manote, kad matydami mokslinius duomenis, bandote įspėti pasaulį, tačiau niekas neklauso?

– Būtent taip ir yra, taip.

Peter Kalmus yra NASA specialistas, dviejų vaikų tėvas, siekiantis įspėti žmones. Vyras teigė, kad laukia katastrofiški klimato pokyčiai.

–  Manau, kad jeigu tavo namas dega, gauni dozę adrenalino, panikos ir tai išgelbsti tau gyvybę. Tuomet juk pabėgi iš namo ir užgesini gaisrą.

– Tai norite, kad žmonės pradėtų panikuoti?

– Taip, noriu. Nemanau, kad žmonės supranta situacijos grėsmę. Nėra  pakankamų viešų raginimų, kad žmonės atkreiptų dėmesį.

Labiausiai P. Kalmus nori įspėti žmones dėl to, kaip visame pasaulyje pasikeis būsimos vasaros.

–  Jei ši vasara bus nesuvokiamai karšta, kaip atrodys vasara dar kitais metais?

– Pagal duomenis, kreives, jos nuolatos šyla ir temperatūra auga. Praėjus dvidešimt metų, mes prisiminsime dabartines vasaras ir svajosime, kad tuometinis oras būtų kaip šiandien, toks vėsus.

Vaizdo įrašas surinko 706,4 tūkst. peržiūrų, surinko daugiau nei 46,2 tūkst. patinka paspaudimų, 2639 komentarų ir 2794 pasidalinimų.

@cbssundaymorning “I don’t think people are freaking out enough”: NASA scientist Peter Kalmus, who focuses on earth and climate science, has a callout for scientists to get “out of the lab and into the streets” to warn of the warming planet. #EarthDay #climatechange ♬ original sound - CBS Sunday Morning

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Technologijos.lėtė

Technologijos.lėtė portretas
"Mokslininkai patvirtino – „chemtreilai“ išties kenkia"

Aha

Aha portretas
Gaila, kad tokius perspejimus skaito ir komentuoja visiski idiotai. Ko gero bedarbiai, lochai, sedintys prie imones kompu veltedziai ir taip vartotojai toliau savo pilvo nematantys. Jusu smegenys susideda is dvieju smegenu lasteliu. Viena atsakinga uz edima, kita uz sikima. Pirmoje eileje, kad Zemes klimatas nesiltu, turetu uzdrausti tokiems idiotams veistis. Mokslininku kalbas ko gero supras geriau visi Zemes gyvunai, isskyrus dvikojus idiotus.

man tai šiluma kaulų nelaužo

man tai šiluma kaulų nelaužo portretas
džiaugtis reik kad vasaros šiltėja,nereiks lėkt i Egiptus ar Kanarus,čia tik nuostoliai energetikos oligarchams,kai žiemos metu bus +20 nebebus reikalingos jų katilinės šilumai tiekti,piniginės suplonės,vai vai vai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių