Quantcast

Po širdį veriančios nelaimės – apie žemai skraidančius gandrus įspėjantys ženklai

  • Teksto dydis:

Viename Vokietijos miestelyje gandrų tiek daug, kad bendruomenei prireikė naujų ženklų, kurie įspėtų vairuotojus apie žemai skraidančius paukščius.

Viename, 1,5 tūkst. gyventojų turinčiame Vokietijos miestelyje, iš viso – dešimt gandralizdžių. Net septynis iš jų įrengė pats vietos seniūnas, kuris yra gandrų entuziastas.

„Kai įrengiau pirmą gandralizdį, po poros savaičių jame jau tupėjo gandrai. Tada prie idėjos prisijungė draugai ir sukūrėme daugiau lizdų“, – pasakojo vietos seniūnas Falko Wahls-Seedorff.

Čia gandrai jaučiasi kaip namie, tad vietovėje netgi atsirado specialūs ženklai, kurie įspėja vairuotojus apie žemai skraidančius paukščius.

„Tai šiek tiek priklauso nuo vėjo, tarkime, kai yra lizdas, jie atskrenda iš viršaus, skrenda aukštai, tada staiga leidžiasi žemyn ir vėl pakyla“, – aiškino F. Wahls-Seedorff.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Idėja įrengti įspėjamuosius ženklus kilo vietos gyventojai, kuri neseniai pakelėje rado mašinos partrenktą gandrą. 

„Mane tai labai nuliūdino. Iš tiesų, nors tai didelis paukštis, gali jo nepastebėti sklendžiant netoliese, o tai gąsdina, todėl nusprendžiau sukurti įspėjamuosius ženklus“, – teigė idėjos autorė Sabine Franke.

Taip vietovėje atsirado trys apie gandrus įspėjantys ženklai. Gandrų mylėtojai jie kainavo 300 eurų. Lėšas moteris surinko per socialinę žiniasklaidą. Iš pradžių idėją vertinusi skeptiškai, vietos valdžia padengė visas ženklų įrengimo išlaidas.

„Daugeliui ši akcija pasirodė puiki, tad žmonės noriai aukojo, surinkau pinigus per tris dienas, o tada ženklus užsisakiau internetu“, – sakė S. Franke.

Vietovė ateityje ketina reklamuotis kaip gandrų kaimas.

„Jie jau dabar čia jaučiasi kaip namie, nes čia daug griovių ir pelkių, todėl gausu maisto“, – kalbėjo F. Wahls-Seedorff.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzukelis

Dzukelis portretas
Ūkininkų salietros priėdė.

kaimietė

kaimietė portretas
Ot daug.Mano tėviškėj kaime gatvelėj keturios sodybos ir trys gandralizdžiai,užimti gandrų.Pernai užaugino septynis gandriukus.

Pas juos

Pas juos portretas
3 zenklai po 100 euru,pas mus - vienas uz 300. Va,kur aukso kasyklos kazkam!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių