Quantcast

Gaminkime su vaikais: trys paprasti ir sveiki receptai

  • Teksto dydis:

Šiuo laikotarpiu itin daug laiko praleidžiame namuose. Tai puiki proga ne tik daugiau gaminti, bet ir tai daryti kartu su šeimos nariais. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi trimis receptais, kurie patiks vaikams ir leis jiems prisidėti prie gaminimo proceso.

Ispaninių šalavijų sėklų pudingas

Jums reikės:

4 valgomųjų šaukštų ispaninių šalavijų sėklų;

300 ml mėgstamo pieno;

1 valgomojo šaukšto klevų sirupo;

Įvairių uogų, vaisių.

Į indelį, kurį galima uždaryti, suberkite visus ingredientus ir labai gerai išmaišykite. Leiskite porą minučių pastovėti ir išmaišykite dar kartelį. Indelį dėkite į šaldytuvą ir laikykite per naktį arba mažiausiai bent tris valandas. Prieš patiekdami, ant viršaus uždėkite uogų, vaisių – tinka viskas, ko tik turite namuose.

Burokėlių ir batatų traškučiai

Jums reikės:

2 žalių burokų;

5 batatų;

druskos;

alyvuogių;

aliejaus;

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Daržoves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite. Turėkite kantrybės – gabalėliai turi būti kuo plonesni. Jei turite namie specialią daržovių pjaustyklę – puiku, bet, jei neturite, tiks ir bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio.

„Daržoves išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite druska. Kepkite apie valandą, kol gražiai paskrus ir susitrauks. Kepimo laiką tiksliai pasakyti sunku – orkaitės veikia skirtingai, o ir skirtingo storio gabalėliai kepa ilgiau arba trumpiau. Stebėkite situaciją, jei reikia, pavartykite. Ištraukę atvėsinkite ir - skanaus!“, – dalijasi B. Baratinskaitė.

Vištienos ir šviežių daržovių iešmeliai

Jums reikės:

500 g vištienos filė;

žiupsnelio druskos;

žiupsnelio pipirų;

žiupsnelio šviežių;

arba džiovintų rozmarinų;

dviejų skiltelių česnako;

aliejaus kepti;

šviežių daržovių: įvairiaspalvių paprikų, agurkų, ryškių vyšninių pomidoriukų;

medinių iešmelių;

sausainių formelių.

Pirmiausia smulkiai supjaustykite vištienos filė, suberkite prieskonius, smulkintą česnaką, užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir pamaišykite – tegul pasimarinuoja bent pusvalandį. Tuomet įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir kepkite apie dešimt minučių, kol abi pusės gražiai apskrus.

„Kol vištienos gabaliukai vėsta, imkitės daržovių – pagal formelių dydį supjaustykite taip, kad patogu būtų įspausti. Tuomet ant iešmelio suverkite vištieną ir daržoves skirtingomis spalvomis arba taip, kaip norisi. Skanaus!“ – priduria B. Baratinskaitė.

Beje, „Maximos“ duomenys rodo, kad karantino laikotarpiu žmonės kur kas daugiau įvairių produktų, tokių kaip duona, pradėjo gamintis patys: „Per pastaruosius porą mėnesių, kai žmonės žymiai daugiau laiko praleidžia namuose, stebėjome įvairiems kepiniams reikalingų produktų – miltų, mielių ir kt. – paklausos augimą. Tuo pačiu, fiksavome reikšmingą duonos gaminių paklausos sumažėjimą. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, kai kurių rūšių duonos paklausa, pavyzdžiui, juodos duonos, juodos duonos su priedais pardavimai smuktelėjo net iki 60 proc.“, – sako „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių