Quantcast

Nori – gali atrasti: veganiškas tiramisu

  • Teksto dydis:

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas.

Veganams tinkanti tiramisu versija – viena iš alternatyvų, koks gali būti tiramisu be kiaušinių, pieno produktų, netgi cukraus. Šiuo desertu galima mėgautis be sąžinės graužimo!

Dviem pyragaičiams reikės:

75 g miltų

50 g avižinių miltų

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

žiupsnelio druskos

3 šaukštų kokosų aliejaus

3 šaukštų agavų sirupo

60 ml augalinio pieno

75 ml stiprios kavos (biskvitų sulaistymui)

Kreminiam sluoksniui reikės:

200 g silken tofu

3 šaukštų agavų sirupo

3 šaukštų riešutų sviesto

1/2 šaukštelio tirpios kavos granulių

vanilės

žiupsnelio druskos

kakavos miltelių (pabarstymui)

Kaip gaminti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių. Inde sumaišykite biskvito ingredientus: kvietinius miltus, avižinius miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite pašildytą kokosų aliejų, augalinį pieną, agavų sirupą ir išmaišykite iki vientisos masės. Gerai išmaišytą tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Idealiausia kepimo forma šiam kiekiui – 20cm x 12cm. Kepkite apie 15 minučių. Iškepusį palikite pilnai ataušti.

Kremo paruošimas. Kiek įmanoma labiau nusausinkite silken tofu. Visus kreminio sluoksnio ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą su S peiliuku ir sumalkite iki vientisos masės. Metaline formele iš biskvito išspauskite apskritimą, gautą apskritimą perpjaukite pusiau. Dėkite biskvito pagrindą, suliekite kava, užtepkite kreminį sluoksnį. Taip pakartokite du kartus. Viršų pabarstykite kakavos milteliais. Galima valandai įdėti į šaldiklį, kad galėtumėte lengviau išimti iš formos.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žmonijos nuodijimas.Be saldumynų galimą gyventi, šventėm galima visokio torto.O saldumyno užsinorėjus ,uztenka arbatinio šaukštelio medaus.Tu blynų saldžių kasdieniai nereikia ,prie kavos galima ir dviejų kasniu sumuštinuka suvalgyti , nebūtinai torto ar sausainio.Man skanausia prie kavos pora kasniu vytintos dešros.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių