Quantcast

Pietūs vos už kelis eurus (trys receptai)

  • Teksto dydis:

Vieni dienos pietūs miesto kavinėje ar restorane gali atsieiti vidutiniškai nuo 4 iki 10 eurų. Nesunku suskaičiuoti, kiek daug pinigų išleidžiate… Pasak prekybos tinklo "Rimi" gamybos vadovės Aistės Rasmussen, iš anksto suplanavus darbo savaitės racioną ir į darbą atsinešus namie paruoštą maistą, galima išleisti kone perpus mažiau pinigų.

Makaronų salotos su tunu

(1 porcijos kaina – apie 1,7 euro)

3 porcijoms pagaminti reikės:

300 g viso grūdo dalių makaronų,

1 skardinės konservuotų tunų savo sultyse,

150 g vyšninių pomidoriukų,

0,5 raudonojo svogūno,

1 nedidelio agurko,

petražolių,

balzaminio acto,

alyvuogių aliejaus,

druskos ir pipirų.

Išvirkite makaronus, nuplaukite šaltu vandeniu, leiskite jiems visiškai atvėsti. Kol makaronai vėsta, perpjaukite pusiau pomidoriukus, susmulkinkite svogūną, agurką ir petražoles. Sumaišykite daržoves ir makaronus, sudėkite nukoštą tuną, įpilkite vieną valgomąjį šaukštą balzaminio acto, kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, užberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.

Avinžirnių salotos su feta

(1 porcijos kaina – apie 2 eurus)

2–3 porcijoms pagaminti reikės:

1 skardinės konservuotų avinžirnių,

150 g vyšninių pomidoriukų,

1 nedidelio raudonojo svogūno,

100 g fetos,

šviežių mėtų,

šviežio baziliko,

alyvuogių aliejaus,

citrinos sulčių,

druskos ir pipirų.

Susmulkinkite svogūną, perpus supjaustykite pomidoriukus. Juos sudėkite į dubenį, suberkite nusunktus ir nuplautus avinžirnius. Susmulkinkite saujelę mėtų ir bazilikų, suberkite į dubenį. Įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, išspauskite pusės citrinos sultis, užberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Ant viršaus sutrupinkite fetą.

Buritai su gvakamole ir vištiena

(1 porcijos kaina – apie 2,5 euro)

Trims keturioms porcijoms pagaminti reikės:

Viso grūdo dalių tortilijų,

1 skardinės konservuotų pomidorų,

1 skardinės konservuotų raudonųjų arba juodųjų pupelių,

1 didelio svogūno,

2 skiltelių česnako,

1 raudonosios paprikos,

1 didelio arba 2 mažesnių avokadų,

1 vidutinio dydžio pomidoro,

200 g ryžių,

200 g vištos šlaunelių mėsos (nebūtina),

maltų saldžiųjų paprikų,

maltos aitriųjų paprikų,

maltų rūkytų paprikų (nebūtina),

maltų kalendrų,

druskos ir pipirų,

aliejaus kepti.

Išvirkite ryžius. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, paprikas, nukoškite ir nuskalaukite konservuotas pupeles. Vidutinio dydžio puode, įpylę šlakelį aliejaus, kelias minutes pakepinkite svogūnus. Tuomet dėkite arbatinį šaukštelį maltų saldžiųjų paprikų, tiek pat maltų kalendrų, pusę šaukštelio rūkytų paprikų ir pagal skonį – aitriųjų paprikų. Svogūnus su prieskoniais pakepinkite dar kelias minutes, tuomet sudėkite česnaką ir susmulkintą raudonąją papriką. Šiek tiek apkepus, sukrėskite skardinę konservuotų pomidorų ir pupeles. Patroškinkite apie 20 min., vis pamaišykite. Baigiant troškintis pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Kol troškinasi daržovės, pasigaminkite gvakamolę – šakute sutrinkite avokadus, išėmę sėklas supjaustykite pomidoro minkštimą, sumaišykite su avokadais, įdėkite druskos ir pipirų. Jei norisi pikantiškesnio skonio, įpjaustykite šiek tiek raudonojo svogūno ir įspauskite žaliųjų citrinų sulčių. Jei buritą valgysite su vištiena, ją reikėtų supjaustyti nedideliais gabalėliais ir keptuvėje apkepti su šiek tiek druskos ir pipirų. Kai viskas paruošta, telieka suvynioti įdarą į tortiliją. Ją dėkite ant lėkštės, ant viršaus užkraukite norimą kiekį troškinio, ryžių, gvakamolės ir vištienos, tačiau palikite vietos užlenkti. Užlenkite apatinę dalį, tada kraštus. Skanaus! Beje, nešantis buritus į darbą patartina įdaro iš karto į tortiliją nevynioti. Geriau viską neštis atskirai, kad tortilija išlaikytų šviežią skonį ir tekstūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių