Quantcast

Prašmatnus raudonųjų kopūstų patiekalas (receptas)

  • Teksto dydis:

Norintiems dieną praturtintini neįprastais skoniais, rekomenduojama pasigaminti raudonųjų kopūstų karį su antiena.

Reikės:

600 g raudonųjų kopūstų,

pusė ananaso,

3 raudonieji svogūnai,

30 g imbiero,

2 šaukštai aliejaus,

0,5 šaukšto žaliosios kario pastos,

2-3 šaukštai baltojo vyno acto,

50 ml apelsinų sulčių,

50 ml paukštienos sultinio,

5 šaukšteliai sojos padažo,

apie 500 g antyčių krūtinėlės (apie 2 vnt.),

4 šaukštai sviesto,

4 šaukštai medaus,

1 nubrauktas šaukštelis "Madras" kario

4 česnako skiltelės,

1 šaukštelis kalendros sėklų,

1 šaukštelis nemaltų juodųjų pipirų,

250 g basmati ryžių,

druskos, maltų pipirų.

Gaminimas. Pašalinus kopūsto išorinius lapus ir kotą, daržovę padalinti į keturias dalis ir supjaustyti šiaudeliais. Nuvalytą imbiero šaknį sukapoti smulkiai, o svogūną – stambiai. Ananasą nulupti, pašalinus kietąją šerdį trečdalį vaisiaus susmulkinti labai smulkiai, likusią - supjaustyti maždaug graikiško riešuto dydžio kubeliais. Svogūnus kepti aliejuje, kol jie taps skaidrūs. Į keptuvę sukrėsti kopūstus, imbierą ir smulkiai supjaustytą ananasą, pakaitinti dar 10 min. Tuomet pridėti kario pastos, supilti actą ir pakaitinti dar 5 min. Galiausiai supilti apelsinų sultis, sultinį, kopūstus paskaninti 3 šaukštais sojų padažo ir, vis pamaišant, troškinti ant vidutinio stiprumo ugnies (geriausia – uždengus dangčiu). Po 15 minučių nuimti dangį ir patroškinti dar 25 min. Jei išgaruoja per daug skysčio, šliukštelėti sultinio. Tuo tarpu nuo antienos nulupti odelę, pastarąją susmulkinti, paskaninti druska, apkepti (nepilant papildomų riebalų), išgriebti ant virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Kitoje keptuvėje pašildyti 2 šaukštus sviesto ir 2 šaukštus medaus, į mišinį sukrėsti didžiuosius ananaso gabaliukus – apkepti ant vidutinio stiprumo ugnies, kol vaisus šiek tiek paruduos. Nuėmus keptuvę nuo ugnies, pabarstyti kariu, išmaišyti. Prieskonių trintuvėje sutrinti kalendrą ir 1 šaukštą pipirų. Šiuo mišiniu paskaninti nedideliais pailgais gabalėliais supjaustytą antieną. Keptuvėje, kur kepė odelės, apkepti griežinėliais supjaustytą česnaką, išgriebti ir taip pat nuvarvinti. Likus 10 min. iki serviravimo išvirti ryžius, tuo tarpu apkepti mėsą, paskaninti 3 šaukštais sojos padažo ir išmaišyti. Kopūstų troškinį paskaninti 2 šaukštais medaus ir 2 šaukštais sviesto, sojos padažu, pipirais. Į daržoves suberti apkeptą mėsą, išmaišyti ir trumpai pakaitinti. Serviruoti dubenėliuose, kopūstų karį dedant ant ryžių. Ant viršaus sudėti ananaso gabaliukus, apibarstyti anties odelių spirgučiais ir kepintu česnaku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jo čia prašmatnus patiekalas kiek produktų reikės o pavalgęs atrodo kad po poros valandų liksi alkanas įdomu kas sau gali tai leisti taip pabandyti reikįjo parašyti kiek tai kainuotų tokia lėkštė to prašmatnumo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių