Quantcast

Tokio pyrago dar neragavote: išbandykite šokoladinį pyragą su majonezu

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį televizijos žiūrovus iš lovų vėl vers vasaros ritualu tapusi kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Vedėjų trijulė Ilona, Bilas ir Dilanas leisis jau į septintąją kelionę – šįkart po Vilniaus apskritį. Tačiau laidos vedėjai – ne tik profesionalūs ragautojai ir gero maisto mėgėjai, bet ir puikūs kulinarai, tad kelionės metu jie sumanė kepsninėje iškepti gardų šokoladinį pyragą su vienu slaptu ir netradiciniu ingredientu – majonezu.

Keliaujant po Vilniaus apskritį, laidos vedėjai apsilankė kulinarinėje studijoje ir įsikūrę aukštai ant stogo įrengtoje terasoje, užsikūrė juos visuomet kelionėje lydinčią keraminikę kepsninę.

Pasirodo Ilona, per ilgus kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ darbo metus, susibičiuliavo su šiame regione gaminamo majonezo technologe, kuri atskleidė ne vieną majonezo gamybos paslaptį. Tad trijulė pasiryžo išbandyti majonezą pasigaminti patys – tam reikėjo kelių kiaušinių, aliejaus, šlakelio citrinų sulčių, druskos pagardinimui ir tvirtų rankų ilgam masės plakimui.

Su iššūkių Ilonas, Bilas ir Dilanas susitvarkė puikiai, o šokoladinis tortas, į kurio tešlą įeina majonezas, gavosi toks gardus, jog „Maisto kelio“ vedėjai nusprendė pasidalinti receptu.

Šokoladinis pyragas su majonezu

Ingredientai:

200 g miltų; 70 g kakavos be cukraus; 1 a. š. kepimo miltelių; 50 g šokolado; 3 vnt. kiaušinių; 200 g cukraus; 3 g vanilinio cukraus; 150 g majonezo „Vilnius“; 200 g vandens.

Gamyba:

Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Šokoladą ištirpinkite ir sumaišykite su kambario temperatūros majonezu. Į kiaušinių masę po truputį įmaišykite miltus ir vandenį (berkite miltų, išmaišykite, pilkite vandens, vėl išmaišykite ir taip toliau). Pabaigoje įmaišykite majonezą su šokoladu. Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Palaukite, kol truputį atvės, išimkite iš formos ir viršų aptepkite tirpintu juodu šokoladu. Skanaus!

„Maisto kelias“ – šeštadieniais, 10 val. tik per TV3!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Tokio torto net neragaučiau

T

T portretas
A patys paragavote kad cia siulote matyt patys apsivemtumete nuo tokio torto

Nuomone

Nuomone portretas
Is didelio rasto, isejo is krasto.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių