- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
Šiais laikais picai atsispirti gali nedaugelis, o vis labiau įsibėgėjant šiltiems orams, šis patiekalas tampa tiesiog nepakeičiamu draugų būryje. Ir nors dabar galima paragauti pačių įvairiausių picų, TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis sugebės nustebinti net ir didžiausius gurmanus.
Su jo pasirinktu ingredientu picą išdrįstų suvalgyti tikrai ne kiekvienas.
T. Rimydis garsėja originaliais sprendimais virtuvėje, tačiau tai, kam jis ryžosi šįkart, nustebino net ir laidos vedėją Mindaugą Rainį. Profesionalus virtuvės šefas šįsyk vieną populiariausių patiekalų gardino… svirpliais.
Negana to, jis naudojo net kelių rūšių svirplius skirtingoms picos dalims gaminti. Maltus svirplius jis rinkosi picos padui, o skrudintus – patiekalo viršui papuošti.
„Svirplių bijoti nereikėtų, nes jie yra tai, ką žmonės valgė, ir tai, ką mes pradėsime valgyti dabar, ir valgysime ateityje. Manau, kad vėliau tai bus normalu“, – tikins virtuvės šefas.
TV3 nuotr.
Laidoje T. Rimydis pasakos, kad puikios picos pagrindas yra tobula tešla – būtent į ją jis įmaišys ir netikėtą skonį turinčių vabzdžių. Tačiau tokių drąsių T. Rimvydžio sprendimų išsigąsti nevertėtų – jis atiduos duoklę ir mėsos mėgėjams, mat savo picą papildomai gardins lietuvišku skilandžiu.
Begamindami originalią picą, T. Rimydis ir M. Rainys su žiūrovais pasidalins ir netikėtu prisipažinimu – kodėl, kai pirmąkart gyvenime ragavo šio patiekalo, jie neliko juo sužavėti?
Visi žino ir tai, kad italai niekuomet nevalgo picos su papildomu padažu, nes sugeba iškepti ją taip, jog jai daugiau nieko netrūktų. Savo tobulo padažo paslaptį laidoje atskleis ir T. Rimydis, kuris siūlys mariną padažą vėliau naudoti ir kitiems patiekalams. Galiausiai virtuvės šefas prabils ir apie kitas puikios tešlos paslaptis bei paaiškins, kodėl šešias valandas tešlą reikia laikyti šiltai, o po to – šaltai.
Tačiau tai – ne vienintelės kulinarinės idėjos, kurias išgirs laidos žiūrovai. Pasirinkęs labiau tradicinę picą, savo patarimais dalinsis ir kitas virtuvės šefas, Vylius Blauzdavičius, o M. Rainys papasakos, kaip pasirinkti idealius miltus šiam patiekalui.
TV3 nuotr.
Gardžiausi picų receptai ir dar negirdėti T. Rimydžio ir V. Blauzdavičiaus patarimai, kaip išsikepti tobulą picą – jau šį sekmadienį, „La Maistas“ laidoje 9.30 val. per TV3.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...