Quantcast

Vakarienė keturiems už 3, 4, 5 eurus: misija – įmanoma (receptai)

  • Teksto dydis:

Norint paruošti skanią vakarienę keturių asmenų šeimai nebūtina išleisti daug. Perkant visus ingredientus parduotuvėje pakaks vos 3, 4 ar 5 eurų – priklausomai, nuo pasirinktos idėjos. „Maximos“ duomenys rodo, kad įvairių vakarienių už tokią sumą galima pasigaminti begalę, šio prekybos tinklo maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas sako, kad tereikia pasitelkti fantaziją ir nebijoti improvizuoti.

Daržovių blyneliai – 3 eurai

Reikės:  1 cukinijos, 4 bulvių, 4 morkų, 2 kiaušinių, 2 šaukštų bulvių krakmolo, žiupsnelis druskos.

Paruošimas: Visas daržoves sutarkuokite ir sudėję į audinį nuspauskite jų sultis. Į daržovių tarkius įmuškite kiaušinius, įdėkite krakmolo, paskaninkite žiupsneliu druskos ir dėkite į keptuvę kepti. „Šiuos blynus galima kepti kaip keletą didelių per visą keptuvę ar kaip nedidelius blynelius. Jeigu norisi, juos galima kepti net vaflių keptuvėje. Keptuvėje pakaks kepti po 4 minutes iš kiekvienos pusės ant nedidelės kaitros ar kol blynai gražiai paruduos. Į šiuos blynus galite įdėti ir kitokių, jūsų mėgstamų, daržovių. Svarbiausia, nebijoti eksperimentuoti ir atrasti naujus skonius“, – kepimo gudrybėmis dalinasi A. Poleninas. Jis teigia, kad prie šių blynų puikiai tiks grietinės ir sezoninių žalumynų padažas.

Vakarienės kaina be nuolaidų: 2,05 euro (500 g cukinijų – 0,65 euro, 500 g šviežių bulvių – 0,50 euro, 500 g morkų – 0,30 euro, krakmolo 400 g pakuotė – 0,60 euro).

Varškės virtinukai – 4 eurai

Reikės: 500 g varškės, 200 g miltų, 2 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, pora šaukštelių cukraus.

Paruošimas: varškę pirmiausia sutrinkite su kiaušiniais, cukrumi ir žiupsneliu druskos. Tuomet berkite miltus – pirmiausia tik tiek, kad masę pavyktų maišyti, o po to berkite daugiau, jog tešlą būtų galima minkyti. „Iš tešlos suformuokite pailgos dešrelės formą, supjaustykite ją norimo dydžio gabalėliais ir pasitelkite fantaziją. Galite virti tiek tik supjaustytus gabalėlius, tiek iš jų suformuotus rutuliukus ar net gaminti virtinukus įvairios formos pjaustymui naudodami sausainių formeles“, – patarimu dalinasi maisto gamybos ekspertas.

Suformuotus gabaliukus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai gabaliukai iškils, pavirkite juos dar 4-5 minutes. Šie virtinukai unikalūs tuo, kad juos galima valgyti vienus, su mėgstamu saldžiu padažu ar net su priedais, pavyzdžiui, kepintos šoninės gabaliukais ir gražgarstėmis.

Vakarienės kaina be nuolaidų: 3,05 euro (1,55 euro – 500 varškė, 1 kg miltų – 0,69 euro, 6 vnt. kiaušinių – 0,79 euro, 1 kg cukraus – 0,69 euro, 1 kg druskos – 0,33 euro).

Likusius miltus, kiaušinius, cukrų bei druską bus galima panaudoti kitiems patiekalams gaminti.

Vakarienė viename kepimo inde – 5 eurai

Reikės: 500 g kepamųjų kiaulienos dešrelių su kmynais (tinka ir kitos rūšies), bulvių, morkų, brokolio, 250 g virtų burokėlių, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų žiupsnelių.

Paruošimas: daržoves nuplaukite, neskustas morkas supjaustykite išilgai šiaudeliais, neluptas bulves supjaustykite skiltelėmis, o virtų burokėlių gumbus supjaustykite į keturias dalis ar perpus, priklausomai nuo jų dydžio, supjaustykite brokolį palei jo šakeles. „Gaminant vakarienę viename kepimo inde labai svarbu išlaikyti panašias daržovių proporcijas, jog nei vienos nesudegtų ar nebūtų neiškepusios. Tokią vakarienę pagaminsite itin greitai, ilgiausiai užtruks kepimas. Į iki 180°C įkaitintą orkaitę įdėkite kepimo indą su jame sudėtomis daržovėmis, apšlakstytas alyvuogių aliejumi ir pagardintas prieskoniais. Kepkite jas apie 30 minučių, o tuomet šalia sudėkite ir dešreles. Viską kepkite dar apie 15 minučių ir vakarienė bus paruošta“, – receptu dalinasi A. Poleninas.

Vakarienės kaina be nuolaidų: 5,13 euro (500 g kepamųjų dešrelių su kmynais – 2,55 euro, 500 g šviežių bulvių – 0,50 euro, 500 g morkų – 0,30 euro, 1 brokolis – 1,29 euro, 250 g virtų luptų burokėlių – 0,49 euro).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Nu gerai, skurdi vakariene 5 eurai. Normalus pietus sakykime 7 ir silpni pusryciai 4. Viso 15 euru per diena maistui. Nu tai padauginkime i menesi 30 dienu vien maistui 450. Nu gerai sumazinkime iki 400, tiek to iki 350. O KUR PINIGAI TRIUSIKAMS?????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių