Quantcast

Žuvies patiekalai: kokią žuvį rinktis ir kaip ją tinkamai paruošti?

  • Teksto dydis:

Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą žuvienę – kokią žuvį ir prieskonius jai naudoti, kaip išsikepti gardžiausius žuvies kotletukus bei papasakos, kaip marinuoti ar sūdyti žuvį.

Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas T. Rimydis šį kartą „La Maistas“ laidoje virs žuvienę iš ešerio pagal savo mamos receptą bei gamins skumbrės suktinukus su šonine.

„Žuvienė gaminama iš plėšriųjų žuvų, nes jos turi daugiau skonio. O tobuliausia žuvienė – iš ešerio. Pirmas dalykas – naudoju ešerį neskustą. Sultiniui naudoju viską – odą, kaulus. Tačiau, būtina pašalinti žiaunas ir akis, nes jos suteikia kartumo. Visa kita dedu į merlių, kad sriuboje nebūtų kaulų“, – kaip virti žuvienę pasakojo T. Rimydis.

Tomas ypač mėgsta ant laužo virtą žuvienę. „Laužas – vienas iš pagrindinių geros žuvienės prieskonių. Dūmas, natūralios malkos, kaitra, grynas oras prideda daug skonio“, – tvirtina T. Rimydis. Kiti dažniausiai naudojami ingredientai šiai sriubai: svogūnai, morkos, česnakas, pastarnokas, krapai, petražolės. Žuvienę galima balinti grietinėle arba grietine, rekomenduojama patiekti su juoda duona.

„Nerekomenduoju virti žuvienės iš šaldytos ir baseinuose užaugintos žuvies: eršketai, karpiai, šamai, nes jos neturi skonio. Žuvys turi būti augusios laisvėje. Žuvienei geriausiai tinka upės ir ežerų žuvys, ne jūrinės žuvys“, – patarimus dalija virtuvės šefas. Jis taip pat atskleidė, kad jei norima skaidraus žuvies sultinio, į sriubą reikia įleisti kiaušinio baltymą ir jį paskui išgriebti.

Kitas laidos „La Maistas“ šefas grilio entuziastas V. Blauzdavičius gamins lašišos kotletukus pomidorų padaže ir menkės kepsnelius.

„Aš kotletams naudoju lašišą, bet galima ir bet kokią kitą žuvį, pavyzdžiui, šamas labai skanu. Kotletams geriau tinka riebesnė žuvis, ją galima kapoti arba malti“, – sako V. Blauzdavičius. Jis taip pat atskleidė slaptą tobulų kotletukų ingredientą – kapoti riešutai – jie suteikia ypatingą skonį.

Vylius taip pat pasidalijo paprastu, bet puikiu marinato receptu. Jam reikės: vandens, vynuogių ar obuolių acto cukraus, pipirų, lauro lapų, galima cinamono įberti. Svarbiausia, kaip sako Vylius, visą laiką reikia ragauti – turi būti saldžiarūgštis skonis. Tokiame marinate žuvį reikėtų laikyti 12 valandų. Šis marinatas taip pat puikiai tinka ir mėsai, ypač, kiaulienai, marinuoti.

Dar daugiau praktinių patarimų žuvies patiekalams ir gardžių receptų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,mielieji...,KATALIKAMS siandien PASNINKAS...,

...,mielieji...,KATALIKAMS siandien PASNINKAS..., portretas
zuvis labai TIKS...,kas galite PASNINKAUKITE,kas neGALITE elkites kaip TINKA... TASKAS

Anonimas

Anonimas portretas
geriausia zuvis sugauta prie kanalizacijos vamzdzio gov.nian.kes ,zuvis jau su visais ymanomais prieskoniais,imi ir iskart niam niam
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių