Pereiti į pagrindinį turinį

Atvirkštinis variantas: čekas sukūrė važiuojančią skraidyklę

2017-06-07 13:08 diena.lt inf.

Tuo metu, kai pasauliniai automobilių gamintojai konkuruoja, kad galėtų rinkai pristatyti pirmąjį skraidantį automobilį, čekas pilotas Pavelas Bžezina pasuko priešingu keliu ir sukūrė „važiuojančią skraidyklę“.

„GyroDrive“ – autožyras (nedidelis sraigtasparnio ir lėktuvo hibridas), kuris gali važiuoti automobiliniais keliais.

Variklius nedideliems skraidantiems aparatams gaminamos įmonės „Nirvana Systems“ savininkas ir inžinierius sako, kad tai yra pirmoji pasaulyje skraidanti transporto priemonė, kuria galima legaliai važiuoti keliu.

„Tai, kiek aš žinau, yra pirmoji pasaulyje skraidanti transporto priemonė, sertifikuota naudoti kelyje, – angare Rytų Čekijoje esančio Prerovo-Bochoro aerodrome AFP žurnalistui sakė jis. – Visi mėgina sukurti greitaeigį automobilį, kuris gali skristi. Tačiau tai yra kitas dalykas.“

„GyroDrive“ yra pagamintas autožyro pagrindu. Jam reikia mažiau nei šimto metru pakilti nuo žemės ir skraidyti 600 km spinduliu maksimaliu 180 km/val. greičiu. Juo taip pat galima važiuoti keliu, tačiau maksimalus greitis yra 40 km/val. Nusileidusiam pilotui tiesiog reikia užfiksuoti rotoriaus sparnus.

Tokia transporto priemonė kainuoja nuo pusantro milijono čekiškų kronų (57 tūkst. eurų), tačiau priklausomai nuo specifikacijų, kaina gali siekti iki keturių milijonų kronų.

P. Bžezina teigia ketinanti „GyroDrive“ nuskraidinti savo žmoną (irgi pilotę) ir du vaikus į Londoną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)