Quantcast

Serbentų uogienės


Atsargos žiemai


Vasaros receptas

Serbentų uogienė I

Serbentai turi daug pektininių medžiagų, dėl kurių verdant šviežiai surinktas uogas jos virsta drebučiais. Jei norite klasikinės konsistencijos uogienės, surinktas (neplautas) uogas bent tris dienas palaikykite vėsioje vietoje paskleistas nestoru sluoksniu.

1 kg raudonųjų arba baltųjų serbentų,

800 g cukraus.

Uogas ir cukrų sluoksniuojant suberti į emaliuotą ar molinį puodą ir parą palaikyti vėsioje vietoje. Verdama, kol uogos pasidaro permatomos, o sirupas – tirštas.

Serbentų uogienė II

juodųjų serbentų,

cukraus.

Bent 12 val. palaikytas uogas nuvalyti, nuplauti šaltu virintu vandeniu, sutrinti arba sumalti mėsmale ir užpilti cukrumi. 1 l sutrintų uogų reikia 1 kg cukraus. Tyrę tol sukti mediniu šaukštu, kol ištirps cukrus. Tuomet uogienę supilti į paruoštus stiklainius, aprišti ir laikyti vėsiai. Po 1–2 dienų uogienę nurišti ir ant viršaus į stiklainį įdėti spirite išmirkyto pergamentinio popieriaus skritulį, stiklainį vėl užrišti.


Šiame straipsnyje: receptasuogosserbentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
... tik reikia dabot, kad tarp raudonų uogyčių nepasimaišytų raudonų boružyčių. :-P (tarsi kas tokių receptų nežinotų) :-(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių