Quantcast

Rumšiškėse – galybė pramogų kiaušiniautojams

  • Teksto dydis:

Lietuvos liaudies buities muziejus antrą šv.Velykų dieną, vidurdienį, visus kviečia į atbundančios gamtos – Velykų – šventę.

Šurmuliuos gardumynų mugė, puikią nuotaiką palaikys linksmieji lalaunykai, atvyks ir Velykė su miško ilgaausiais, kurie geriems vaikams atveš dovanų. Lankytojai galės išbandyti margučių-milžinų ridenimą, varyti kiaulę į dvarą, žaisti velykinį krepšinį, nešti velykaičius per rąstą, nusifotografuoti ir tapti margučiu.

Šventės dalyviai po atviru dangumi stebės teatro spektaklį, galės marginti kiaušinius vašku, juos skutinėti, dalyvauti piešinių konkurse "Piešiu velykaitį", jodinėti muziejaus žirgais ar važinėtis jų traukiamais vežimais. Pakviesime savo jėgas išbandyti liaudiškuose žaidimuose, o žinias pasitikrinti viktorinose!

Šiais metais sunkanka 50 metų, kaip įkurtas muziejus. Šiai progai paminėti mažiesiems bus skirta ypatinga užduotis – pagaminti net 50 aitvarų, kurie šventės pabaigoje bus skraidinami. Renginio organizatoriai ragina nepamiršti svarbiausio – geros nuotaikos ir margučių: bus renkamas mažiausias, gražiausias ir didžiausias kiaušinis.

Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia nepraleisti progos pamatyti Verbų ir Velykų stalų ekspozicijas, kurios nuo kovo 24 d. veiks net šešiose muziejaus sodybose (Kirdeikių, Gyvakarų, Rudaminos, Obelinės, Gintališkės, Darbėnų). Išmoksite pasigaminti verbas ir pasisemsite idėjų, kaip padengti Velykų stalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

giedre

giedre  portretas
viskas grazu, tik iejimo kaina - 5 eur - nevilioja.

nors

nors portretas
kartelį pranešė apie įvyksiančią šventę, o ne apie tai kas buvo. Ačiū, taip ir toliau darykit
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių