Quantcast

Brangsta ne tik muziejų bilietai

Nuo kitų metų Kauno kultūros įstaigos brangins bilietus. Tiesa, kai kur bus galima patekti ir už mažesnę kainą. Išliks ir nemokamas muziejaus lankymas paskutinį mėnesio sekmadienį.

Keičiasi įkainiai

Šią savaitę Kauno taryba pritarė, kad nuo Naujųjų Metų keisis savivaldybei pavaldžių kultūros įstaigų paslaugų įkainiai. Bilietai branginami į beveik visas miesto kultūros įstaigas. Visgi projekto rengėjai pažymėjo, kad kai kurios paslaugos bus ir pigesnės.

„Kultūros įstaigų paslaugų įkainiai didinami dėl patiriamų išlaidų, kurias sudaro patalpų nuomos, koncertinių programų atlikėjų, grupių, renginių vedėjų, kviečiamų choreografų, edukatorių, renginių techninio aptarnavimo (įgarsinimo, apšvietimo), viešinimo paslaugų, degalų ir transporto nuomos, renginių fizinės apsaugos paslaugų kainų augimas. Šių paslaugų kaina, palyginti su ankstesniais metais, didėja.

Nuolatos stebime ir analizuojame rinkos situaciją ir kokius įkainius taiko kitos įstaigos. Mūsų tikslas – būti konkurencingiems ir neatsilikti nuo kitų miestų kultūros įstaigų įkainių. Kaune įkainiai nėra didesni nei kitų kultūros įstaigų čia arba kituose miestuose“, – komentavo Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Įkainiai: už šokio teatro „Aura“ spektaklius teks mokėti brangiau. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pavyzdžiui, užsakyti Kauno simfoninio orkestro koncertą Lietuvoje kainavo nuo 150 iki 300 eurų už valandą, o po Naujųjų metų tokia paslauga kainuos nuo 200 iki 400 eurų. Bilietas į šokio teatro „Aura“ pasirodymą nekomercinėse erdvėse kainavo 5 eurus, o pakeitus įkainius, bilietas kainuos 1,5 euro brangiau. Jei spektaklis vyksta kitose erdvėse, bilietai taip pat brangs keliais eurais.

Kauno kamerinis teatras priverstas taip pat kelti bilietų kainas. Pavyzdžiui, į premjerinį spektaklį vietoj 15 eurų teks mokėti 20 eurų. Vaikams bilietai į šio teatro spektaklį taip pat kainuos euru brangiau.

Kauno miesto muziejus turi atskirus skyrius, kuriuose bilietų kainos taip pat skiriasi. Į Pilies ar Tautinės muzikos muziejų bilietas brangsta nuo 3 iki 4 eurų, tačiau į Juozo Gruodžio skyrių bus galima patekti sumokėjus 1 euru pigiau, nei buvo iki šiol. Yra ir daugiau įstaigų, kuriose bilieto kaina mažės.

„Kainos mažinamos vadovaujantis įstaigų teikiamų paslaugų patirtimi, atsižvelgiant į rinkos kainas, siekiant išlikti patraukliems vartotojams ir konkurencingiems. Pavyzdžiui, mažinama Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ bilieto kaina į koncertus (iki 70 min.) su kviestiniais solistais regionų kultūros centruose, kadangi siekiama didinti kultūros prieinamumą ir sudaryti galimybę žmonėms, gaunantiems mažesnį darbo užmokestį ir patiriantiems socialinę atskirtį, lankyti kultūros renginius. Geriausio scenos matomumo zonoje bilietas kainavo 15 eurų, kainuos 13 eurų“, – teigė A. Augonė.

Taikomos nuolaidos

Kauno miesto savivaldybei pavaldžios kultūros įstaigos ir toliau taikys lengvatas tikslinėms grupėms, kad būtų galima užtikrinti galimybes semtis kultūros net ir socialiai pažeidžiamiems asmenims. Be to, kai kur net plečiamas nuolaidų taikymo spektras.

Tikimės, kad lankytojų srautai nesumažės.

„Visos kultūros įstaigos taikė ir taikys nuolaidas moksleiviams, studentams, pensininkams, taip pat neįgaliesiems, neįgalųjį lydintiems asmenims, socialiai remtiniems asmenims. Be to, pavyzdžiui, Kauno kino centras „Romuva“ taikys naują nuolaidą POLA (Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija) kortelės turėtojams“, – teigė Kultūros skyriaus vedėja.

Pasak A. Augonės, įstaigų teikiamų paslaugų kainos bus artimos rinkos ir kitų įstaigų teikiamų paslaugų kainoms, tačiau išliks patrauklios vartotojui. „Tikimės, kad lankytojų srautai nesumažės, o galbūt ir padidės“, – pridūrė kultūros specialistė.

Nemokamas lankymas

Be minėtų nuolaidų tikslinėms grupėms, kai kurias Kauno kultūros įstaigas ir toliau bus galima aplankyti nemokamai paskutinį mėnesio sekmadienį.

„Paskutinį mėnesio sekmadienį nemokamai skyrių ekspozicijas ir parodas kviečia aplankyti Kauno miesto muziejus. Taip bus ir ateityje. Kauniečiai ir miesto svečiai aktyviai lanko muziejų minėtomis dienomis. Beje, Kauno kultūros centre parodų lankymas visada nemokamas. Kauno menininkų namai į parodas taip pat kviečia apsilankyti nemokamai“, – komentavo A. Augonė.

Nauji įkainiai kultūros įstaigose keičiami nuo 2024 m. vasario 1 d., tik Kauno miesto muziejaus padaliniuose pokyčiai bus taikomi jau nuo sausio 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgelevičius

Jurgelevičius portretas
man labai patiko Trakų pilis žiemą, gaila, kad dabar bus ir kaina kita, ir "simpatija" kita

minde

minde portretas
lirtuva yra negatyvu krastas karas simonyte ir taip toliau nemokat jus cia gyvent klumpes pasauly tokiu durnu mnera.

Bauduvos naujienos

Bauduvos naujienos portretas
Dar pamiršot apie naujas baudas parašyti, o kad Bauduvoj viskas tik brangsta- mūsų nenustebinsi.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių