Quantcast

Gausus sniegas sukaustė Kauno gatves

  • Teksto dydis:

Gausiai iškritęs sniegas Kaune spendžia spąstus vairuotojams. Nors avarijų padaugėjo nežymiai, daug kur transporto priemonės neužkyla į įkalnes. Formuojasi spūstys.

Į kąsniais krentantį sniegą žiūrėti pro langą gražu, tačiau vairuoti – keblu. Ne tik dėl nuolat mosuojančių valytuvų, bet ir dėl pasikeitusių eismo sąlygų. Pastarąsias ypatingai sunkina slidi, sunkiai pravažiuojama kelio danga. Vakarėjant į kai kurias Kauno įkalnes transporto priemonės neužkilo arba kilo labai sunkiai. Panaši situacija mažesnėse gatvelėse, skersgatviuose. 

„Avarijų padaugėjo nežymiai, bet mieste daugėja kamščių“, – dėl nedidelio eismo įvykio, vienas jų, anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos budėtojo, susidarė ant Parodos kalno.

Gautas pranešimas ir apie didelę vilkikų spūstį ties įvažiavimu į Kauną iš Marijampolės. Eilė susiformavo dėl to, kad vilkikai neužkyla į įkalnę. 

„Išvažiavo ten kolegos pareguliuoti. Padės kiek gali“, – kalbėjo policijos budėtojas. 

Dėl snygio spūstys formuojasi visame mieste. Kelininkai esą visur nespėja, todėl vairuotojų prašo kantrybės, tuo metu meteorologai, jei tik yra galimybė, rekomenduoja atidėti suplanuotas keliones. 

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) įspėja, kad šeštadienio pavakarę eismo sąlygas šalyje sunkina snygis, pustymas ir plikledis.

Kelininkų teigimu, dėl buvusio ar besitęsiančio snygio bei pustymo sudėtingos eismo sąlygos daugelyje šalies rajonų. Valstybinės reikšmės kelių dangos provėžotos, slidžios, daug kur padengtos puraus arba pažliugusio sniego sluoksniu, vietomis siekiančio iki 10 centimetrų.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoninių kelių dangos šalyje provėžotos, daug kur padengtos prispausto, pažliugusio, puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 15 centimetrų.

Didžiojoje šalies dalyje snygis arba pustymas, tik šiaurės rytinėje šalies dalyje bei Kretingos, Šilutės ir Skuodo rajonuose be kritulių. Oro temperatūra šeštadienio pavakarę nuo 0 laipsnių iki 4 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį vietomis nedidelis sniegas, plikledis. Daug kur rūkas. Vėjas silpnas. Oro temperatūra 7–12, pragiedrėjus kai kur 13–18 laipsniai šalčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių