Quantcast

A. Jurevičienė: įdomu ieškoti kelio į vaiko širdį (Metų kaunietės rinkimai)

  • Teksto dydis:

01. Aušra Jurevičienė – Lietuvos šuolių į vandenį ir plaukimo trenerė, dirbanti Kauno plaukimo mokykloje ir Kauno lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“. Plaukti moko ir autizmo spektro sutrikimų turinčius vaikus. Laisvalaikiu jau dešimt metų savanoriauja psichologinę pagalbą vaikams ir paaugliams teikiančioje „Vaikų linijoje“.

Pagalbos skambučiai

„Laimė, džiaugsmas ir didelis dėkingumas žmonėms. Džiaugiuosi, kad gyvenimas man padovanojo tokį pripažinimą – dalyvauti „Metų kaunietės“ finale. Toks didelis palaikymas yra patvirtinimas, kad einu geru keliu, kad darau tai, ką galiu, ką myliu, kad darau kažką gero. Man kolega ne kartą yra sakęs: „Aušra, kažką gerai darai. Tas nematomas „kažkas“ yra jaučiamas širdimi“, – kalbėjo A. Jurevičienė.

Mažylius, lankančius vaikų darželį, moko susidraugauti su vandeniu, po to su paaugusiais eina jau į gilesnius vandenius, didesnius baseinus, kur vaikai startuoja, dalyvauja varžybose. „Tėvai pasitiki, vaikai tiki manimi. Tai yra gražu. Galų gale šuoliai į vandenį. Šia sporto šaka labai didžiuojuosi. Ji mane ir išugdė tokią – su stipriomis vertybėmis, nepasiduodančią sunkumams ir kasdieniams iššūkiams “, – dėstė kaunietė, laisvalaikiu atsiliepianti į emocinės ir psichologinės pagalbos ieškančių vaikams ir paauglių skambučius „Vaikų linijoje“.

Vaikų, jaunimo išsikalbėjimo poreikį ji patiria ir plaukimo treniruotėse. „Matau, kaip vaikams svarbu kalbėtis. Kartais svarbiau yra pasikalbėti nei veikti“, – sakė trenerė.

Anot jos, išklausyti, padrąsinti kitus būtina, bet labai svarbu, kad artimiausia vaiko aplinka – šeima, nuo mažumės padėtų vaikui puoselėti pasitikėjimą savimi. „Jei savimi netikėsi, netikėsi savo galia, tuomet ir aplinkinių palaikymas nebus toks veiksmingas. Jausmas, kad esi unikali, pati šauniausia, kad viskas yra tavo rankose, susiformuoja šeimoje. Tai yra pagrindas. Tada ir sunkumai nebaisūs, nes jie įveikiami. Tiesiog reikia eiti, daryti, sakyti, siekti, kalbėtis... Gyvenime būna visko... Pasitikėjimas savimi padeda išbūti su šiais sunkumais“, – teigė A. Jurevičienė.

Ji pridūrė: „Linkiu visiems patirti gerumo, šiltų žodžių, apkabinimų. Visoms moterims, mergaitėms linkėčiau jausti tai širdyje. Kad žmonės vieni kitiems sakytų kuo daugiau gerų žodžių.“

Skatinti gėrį

A. Jurevičienė pastebėjo, kad visas „Metų kaunietės“ finalo dalyves sieja viena bendra savybė – jos visos šviečia visuomenę ir rūpinasi žmogaus gyvenimo gerove.

„Tikiu gėriu. Šio projekto, kaip yra pasakęs Tadas Širvinskas („Metų kaunietės“ konkursą organizuojančią „Kauno dieną“ leidžiančios bendrovės „Diena Media News“ vadovas, – aut. past.), tikslas nėra išrinkti tą vienintelę, o nusilenkt gėriui. Stiprūs žodžiai. Tai užkrečiama. Gėrį būtina puoselėti, skatinti“, – kalbėjo A. Jurevičienė.

Gėris ir taika yra pasaulio pamatas. Skleisti šią žinią yra labai svarbi, reikalinga misija“, – papildė kaunietė.

Didžiausia dovana – kai auklėtiniai ir po daugelio metų ateina aplankyti.

Ar viską padarė?

Lankyti baseiną A. Jurevičienė pradėjo įkvėpta draugės pavyzdžio: „Ir aš noriu. Taip atsirado ir plaukimas, ir šuoliai į vandenį.“ Sporto aukštumų siekė jau be draugės, o ateitį siejo ir su trenerės darbu. Kai tokiomis mintimis pasidalijo su savo treneriu, jo reakcija buvo skeptiška. „Žinojo, kas manęs laukia. Taip, trenerio dalia sunki, bet man labai įdomu ieškoti būdų, kaip rasti kelią į vaiko širdį, kaip jį motyvuoti“, – kalbėjo trenerė, edukologijos mokslų magistrė.

Koks šių laikų jaunimas? „Šaunus, bet kitoks nei ankstesnės kartos, ir tai natūralu“, – vertino A. Jurevičienė, priminusi, kad motyvuoja kartais ir skaudus klausimas, ar jaunasis sportininkas viską padarė, kad gerai pasirodytų varžybose. Dėl nesėkmės kaltinti nepatogų plaukimo takelį, aplinkybes (kitoks tramplinas, į plaukimo akinius pribėgo vandens) lengva, bet ar pats sportininkas stengėsi pakankamai, pavyzdžiui, ar tinkamai prisiveržė akinius?

Kalbėdama apie merginas, trenerė džiaugiasi jų atvirumu naujovėms ir drąsa imtis pokyčių. „Linkiu gerbti save, savo šaknis, istoriją. Šioje sporto šakoje labai svarbu drąsa, tačiau ir kitose gyvenimo srityse linkiu nebijoti suklysti. Tiesiog veikti, išdrįsti klausti. Jei kažko nedarai, nes bijai suklysti, atimi iš savęs galimybę tobulėti, augti. Drąsa bandyti, drąsa suklysti yra kelias į proveržį, atradimus. Nepabandęs, nežinosi. Gal iš karto pavyks? Reikia kalbėti, klausti, tyrinėti, tartis“, – kalbėjo trenerė.

Valstybės ateitis

Daug sentimentų kelia Neries, Nemuno pakrantės, Žaliakalnis, Ąžuolynas, Vytauto parkas, Laisvės alėja, Santaka. „Koks gražus miestas žvelgiant iš upių!“ – kalbėjo A. Jurevičienė.

„Kaunas turi savo charakterį. Man jis yra miestų miestas. Labai džiaugiuosi plaukimo baseinų gausa Kaune. Juose plaukti mokosi ir plaukimo įgūdžius stiprina tūkstančiai vaikų ir suaugusiųjų. Kiekvienam gyvybiškai svarbu mokėti plaukti ir saugiai elgtis prie vandens ir vandenyje. Turinti praktinių įgūdžių, gebanti savimi pasirūpinti, nebijanti klysti jaunoji karta – stiprios valstybės ateitis“, – dėstė trenerė.

„Didžiuojuosi visais savo mokiniais ir jų tėveliais. Visiems linkiu sėkmės. Didžiausia dovana – kai auklėtiniai ir po daugelio metų ateina aplankyti. Labai smagu jų sulaukti“, – jautriai užsiminė A. Jurevičienė, per 25 metus išugdžiusi ne vieną miesto ir šalies čempioną, prizininką, garsinantį Kauną ir Lietuvą tarptautinėse vandens arenose.


Balsuoti galite:

• DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I. Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialią balsavimo dėžę prenumeratos skyriuje I a. 1 kuponas = 10 balsų. Esant galimybei, dienraščio iškarpas prašom į redakciją siųsti paštu.

• SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1679 su tekstu „MKA XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 euras. 1 SMS = 10 balsų.

• PORTALAS: kaunodiena.lt rubrikoje „Metų kaunietė“. Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Nuo vasario 22 d. iki kovo 4 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją. Kovo 5–6 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 7 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Fi Clinica“; pagrindiniams rėmėjams „Kauno tiltai“, „Bosca be alkoholio“, „Vikonda grupė“; rėmėjams „Jukata“, „Kauno grūdai“, „Heiga Group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „Mano būstas“, „Ribas Jewellery“, „Mega“; partneriams „Etapas Group“, „Centro kredito unija“, „SDG“, „Stiklita“, „Ilgiausi limuzinai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kleckas

Kleckas portretas
Ar dar ta nesąmonė vyksta? Tigi jau turėjom Metų Kaunietę, katra suvystė Karpavičių ir pasiuntė jį daug toliau, nei plakioja rusų karo laivai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių