Quantcast

Kaunas paminėjo Lietuvos įstojimo į NATO jubiliejų: jau 20 metų kartu

Prieš 20 metų Lietuva įstojo į stipriausią gynybinį aljansą, tad visoje šalyje penktadienį skamba renginiai, skirti NATO. Kauniečiai tikino, kad būdami NATO šeimos dalimi jaučiasi saugiai ir gali didžiuotis Lietuvos lyderyste.

Yra kuo didžiuotis

Pietus pasitikti kauniečiai galėjo pakiliomis nuotaikomis, mat trijose miesto vietose – prie Kauno miesto savivaldybės, pilies ir ant Pelėdų kalno – pakeltos Lietuvos ir NATO vėliavos, ceremoniją lydėjo ir šalies bei šios gynybinės organizacijos himnai.

„Kaunas ir visa Lietuva pasitinka svarbią ir šaliai reikšmingą sukaktį. Lietuva jau 20 metų yra stipriausio gynybinio NATO aljanso narė. Ši diena mums primena ir padeda suvokti, kad drauge su sąjungininkais esame stiprūs. Mes patys prisidedame prie savo šalies saugumo. Per 20 metų nuėjome ilgą kelią vystydami savo ekonomiką, socialinį gyvenimą, stiprindami atsparumą išorės grėsmėms, tad dabar galime visi pasidžiaugti savo šalies pasiekimais“, – sveikinimo žodį tarė Kauno vicemeras Tomas Jarusevičius.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Saugumo dalis

Vėliavų pakėlimo ceremoniją stebėję kauniečiai taip pat neslėpė pasididžiavimo, kad Lietuva parodė savo norą būti stipriausiųjų gretose.

„20 metų ir NATO, ir ES nariai. Manau, kad tokiai mažai šaliai tai yra didelis pasiekimas. Jei nebūtumėme čia įstoję, matyt, kad vis dar vaduotumėmės iš skurdo, o ant mūsų žemės vaikščiotų purvini priešo batai. Dabar galime džiaugtis, kad esame ne vieni, mums padeda sąjungininkai, turime stipriausių pasaulio valstybių palaikymą“, – pasisakė Laisvės alėjoje sutiktas Martynas.

 

 

„Laisvai skambantis himnas ir keliamos vėliavos visada suteikia tokį neapsakomai gerą jausmą. Žinoma, turime kelis nekokius kaimynus, kurių vadovai, švelniai tariant, neprognozuojami, todėl NATO suteikia saugumo jausmą. Už tą jausmą turime susimokėti, prisidėti prie gynybos, kad ir toliau galėtų laisvai skambėti Lietuvos himnas“, – savo poziciją išsakė ir Kotryna.

Ši diena mums primena ir padeda suvokti, kad drauge su sąjungininkais esame stiprūs.

Lauko paroda

Nuo kovo 29-osios Kauno pilies prieigose pradeda veikti ir speciali įstojimo į NATO 20-mečiui skirta lauko paroda „Galingi, nes vieningi!“, kuria siekiama pristatyti NATO šalis, organizacijos svarbą ir Lietuvą jos sudėtyje.

Ši paroda – tai galimybė visuomenei plačiau susipažinti su NATO organizacija, jos misija, šalimis narėmis. Kauniečiai ir miesto svečiai turi progą daugiau sužinoti apie NATO šalių karines pajėgas, šalių stojimo į aljansą priežastis, dalyvavimą bendrose karinėse misijose, sužinoti įvairių faktų apie kiekvieną valstybę. Galiausiai, žvilgtelėti ir į Lietuvoje tarnaujančių karių kasdienybę.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Parodos eksponavimo vieta pasirinkta neatsitiktinai. Kauno pilis – vienas svarbiausių gynybinės paskirties istorinių objektų, viena seniausių mūrinių pilių Lietuvoje. Ji žymi svarbų LDK karų su Kryžiuočių ordinu laiką. XIV a. pastatyta pilis buvo strategiškai svarbiu Nemuno bei Jūros upių gynybinės sistemos elementu, todėl jos aplinkoje simboliškai atsiskleis ir dabarties gynybos susivienijimui skirta paroda.

Paroda veiks iki rugsėjo 29 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Lietuva švenčia stojimo į NATO jubiliejų, o Kremliaus šunaujai belieka iš pykčio tik loti, nors ir žino - šuns balsas į dangų neina.

Klausimas

Klausimas portretas
> tam aštri akis indėno .............Neišlaikė Kremliaus ciuciuko nervai?

tam aštri akis indėno

tam aštri akis indėno portretas
suski, tu ne indėno akis. Indėną sušėrė šunim europos atliekos, užplūdę kolumbo atrastą ameriką. Ir ne vieną indėna - bent 50 milijonų. Dar bent desėtką milijonų afrikiečių nužudė, grobdami juos į vergiją. Dar kokį vieną kitą milijoną vokiečių, kartu su britais. Dar vieną kitą šimtą tūkstančių japonų. Dar 5 milijonus vietnamiečių. Užpuolė kaip smirdintys šakalai besivaduojantį ir prancūzų vergijos Vietnamą. Dar subombnino Serbiją tikslu atplėšt serbijos kosovą ir įkurt ten karinę bazę. Dar užpuolė Iraką, tikslu įgyt triijonų barelių naftos kontrolę. Ir visa tai smirdintis jankynas o po WW II arba nato jankynas arba visas nato valkatynas dalyvao darant nusikaltimus. Gauja rujojančių šakalų. Rusam ištisi šviemečiai iki jankių ir jankių - natosų nusikaltimų.Tik tokie kaip tu to nemato. Bo gyvena jankio šiknoj ir minta jankio pagaminta rudaja dešrele.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių