Quantcast

Kaunas vėl užsidaro: vienur jau atsirado blokai, kitur veiks mobilūs postai

  • Teksto dydis:

Vyriausybei grąžinus judėjimo tarp savivaldybių ribojimą, jis įsigalios nuo rytojaus, žiedinėms savivaldybėms padaryta išimtis. Vis tik kauniečiai nemaloniai nustebo penktadienį išvydę užblokuotą išvažiavimą iš miesto per nusukimą iš Islandijos pl. Eismas blokuojamas į abi puses.  

„Jau ruošiasi „draugeliai'“ Velykoms. Link Eigulių nusukimo iš autostrados vėl blokus***, kad niekas nevažinėtų...“ – piktinosi vienas internautų feisbuko grupėje „Kur stovi trikojis Kaune“.

Kauno mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Jarusevičius portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad šioje vietoje yra įrengtos užkardos.

„Daugiau kelių blokuoti neplanuojama. Blokai bus tik čia“, – tvirtino T. Jarusevičius.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Anot jo, betoniniai blokai būtent šioje vietoje įrengtas policijos prašymu ir iniciatyva. „Miestas tą padarė prisidėdamas ir padėdamas pareigūnams vykdyti karantino ribojimus. Visur kitur pareigūnai kliausis savo jėgomis ir įsirengs mobilius patikros postus“, – kalbėjo atstovas.

Judėjimo ribojimai tarp savivaldybių bus taikomi nuo šeštadienio, kovo 27 d. iki trečiosios Velykų dienos – balandžio 6-osios, antradienio.

Visur kitur pareigūnai kliausis savo jėgomis ir įsirengs mobilius patikros postus.

„Nustatyti, kad nuo 2021 m. kovo 27 d. 00:00 val. iki 2021 m. balandžio 6 d. 24 val. Lietuvos Respublikos teritorijoje ribojamas asmenų judėjimas tarp savivaldybių, išskyrus atvejus, kai asmenys, gyvenantys besiribojančiose Alytaus miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Šiaulių miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse, juda tarp nurodytų besiribojančių savivaldybių“, – rašoma Vyriausybės nutarime.

„Artėja šventinis laikotarpis, kai galimas padidintas asmenų judėjimas tarp savivaldybių ir dėl to kyla didesnė kontakto rizika“, – penktadienį sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

I. Šimonytės teigimu, Velykiniu laikotarpiu eismo judėjimas bus kontroliuojamas, kaip ir praėjusių švenčių metu.

„Judėjimo ribojimai atrodys taip, kaip atrodė per Kalėdas, ir kaip per savaitgalius atrodė. Institucijos ir kitos pajėgos klaus žmonių, judančių iš vienos savivaldybės į kitą, kokiu tikslu yra judėjimas ir, jeigu tai yra svarbi priežastis, žinoma, judėti bus leidžiama, tačiau tiems, kurie tokių svarbių priežasčių neturi, labai rekomenduočiau likti savo namų savivaldybėje“, – į visuomenę kreipėsi premjerė.

Šis ribojimas netaikomas asmenims – vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams, vykstantiems į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje jie turi nekilnojamojo turto, priklausančio vienam iš šeimos ar namų ūkio narių nuosavybės teise.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KGB \\\\\.../////

KGB   \\\\\...///// portretas
Sugalvojo runkeliai Velykas švęsti,pasiskaitykit TSKP įstatyus ir nusiraminsit,ir SVEIKI būsit.BLOKAS.

K

K portretas
Konstitusija bokais laužo o kiek proto pas konservus

Kęstas

Kęstas portretas
Va jums ir konservų bei liberalų laisvė... Neveltui jums, asilai, mama sakė mokytis: universiteto diplomas tampa pagrindiniu veiksniu, lemiančiu numatomus gyvenimo trukmės skirtumus. „25-erių metų amerikietis, turintis aukštąjį universitetinį išsilavinimą, gali tikėtis gyventi dešimtmečiu ilgiau, nei amžininkas, metęs vidurinę mokyklą. Nors tyrinėtojai jau seniai žino, kad turtingieji gyvena ilgiau, nei vargšai, šis išsilavinimo poveikis nėra pakankamai pagrįstas dokumentais - tai ypač pastebima turtingose šalyse. Ir kadangi vidutinis amerikiečių numatomas gyvenimo laikotarpis pastaraisiais metais buvo nedidelis ir, stebėtinai, 2015–2017 m. netgi sumažėjo, trečdalio su bakalauru laipsniu gyvenimas ir toliau ilgėjo. Kyšininkai konservas Kubilius ir liberalas Steponavičius, įvedę Lietuvoje brangų universitetinį išsilavinimą, tiesiog žudo Lietuvos provincijos gyventojus. Teisti šiuos kyšininkus, parsidavusius bankams, reikia. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių