Quantcast

Kaune prognozuojami duobėti metai

Kauniečiai jau senokai piktinasi dėl nelopomų gatvių duobių. Jų remontas neseniai prasidėjo, tačiau darbai netrukus gali sustoti. Šiemet jiems skirta labai mažai pinigų.

Kone porą mėnesių duobės Kauno gatvėse buvo taisomos tik kraštutiniais atvejais, nes savivaldybė dėl jų remonto nebuvo sudariusi sutarties su jokia įmone. Savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus darbuotojai aiškina, kad dar sausį pradėtas vykdyti konkursas labai užsitęsė. Pačioje savivaldybėje komunalininkams negailima priekaištų, kad jie dokumentus konkursui rengė labai ilgai. Tą patį sako ir Viešųjų pirkimų skyriaus vėdėjas Raimondas Mačikėnas, bet jo įsitikinimu, anksčiau pradėtas konkursas miestui būtų kainavęs kur kas daugiau.  

„Per tą laiką asfaltavimo darbai atpigo per pusę“, - teigė R.Mačikėnas.

Kai kuriose seniūnijose baisiausios duobės jau baigiamos lopyti, tačiau darbininkai sulaukė vairuotojų priekaišto dėl atmestino darbo. Asfaltavimui paruoštos, apipjaustytos ir stačiais kampais paliktos duobės stūksojo kone savaitę.

Kauno miesto savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus vyr. specialistas Algirdas Vyšniauskas teigė, kad iki birželio pabaigos skaudžiausios duobės (50 mm ir gilesnės) turėtų būti užtaisytos visose svarbiausiose miesto gatvėse. Tačiau jis negalėjo pažadėti, kad po to bus operatyviai susidorota su naujai išlindusiomis duobėmis, nes dar nežinia ar tokiems remontams bus gauta pinigų. Kol kas iš savivaldybės biudžeto duobių lopymui skirta apie du mln. litų. Pernai gatvių priežiūrai panaudota dešimt kart daugiau lėšų, nemaža dalis jų atiteko duobių lopytojams.

Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas tvirtino, kad biudžete daugiau pinigų duobių tvarkymui nėra. Kasmet nemažą indelį į duobių lopymui skirtų lėšų katilą įnešdavo Lietuvos automobilių kelių direkcijos pinigai, tačiau šiemet direkciją taip pat užspaudė krizė. 

Daugiau apie tai skaitykite pirmadienį „Kauno dienoje“.


Šiame straipsnyje: duobės gatvėse

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių