Quantcast

Kauno restorano aplinka kelia apmaudą: sklinda blogi kvapai, atsirado žiurkių

Vilniaus ir A. Mapu gatvių sankirtoje gyvenantys kauniečiai šalia jų esantį restoraną apibūdina kaip netvarkingą: dėl perkrautų konteinerių čia sklinda blogi kvapai, atsirado žiurkių.

Kaimynystė – nepavydėtina

Kaimynyste su restoranu nepatenkintų kauniečių nuomone, restoranas garsėja ne tiek savo patiekalais, kiek šiukšlėmis, kurios apkartino aplinkinių gyvenimo kasdienybę.

Gyventojai tvirtina, kad aplinka ties Vilniaus ir A. Mapu gatvių sankirta yra antisanitarinė ir tai tapo ilgalaike problema, nors apie situaciją jie yra informavę už tvarką mieste atsakingas tarnybas.

„Saulė kaitina, lietūs lyja, italų restoranas „Casa Della Pasta“ po mūsų būsto langais atidarė oficialų Senamiesčio šiukšlyną. Bendruomenės nariai, jeigu turite šiukšlių, maloniai kviečiame į A. Mapu 1 kiemą, meskite, kiek negaila, – mes ir mūsų mažamečiai vaikai prie žiurkių ir dvoko priprasime“, – bendruomenės feisbuko grupėje ironiškai aprašoma apmaudą kelianti situacija.

Aplinka: atliekos – šalia gyventojų langų. Gyventojų nuotr.

Niekas nesikeičia

„Mūsų namo vidiniame kieme, šalia mūsų parkuojamų automobilių, stovi restorano konteineris. Jaučiate, koks sekmadienį, esant +35 C, kvapas buvo“, – rašė Evelina.

Ji „Kauno dienai“ sakė ne kartą apsilankiusi restorane ir atkreipusi dėmesį į pasibaisėtiną netvarką aplink perpildytus konteinerius.

„Mane išklausė, aiškino, kad kažkas nepadarė savo darbo. Tačiau niekas nepasikeitė“, – konstatavo pašnekovė ir pabrėžė, kad svetimas šiukšles po langais gyventojai mato ir uodžia dar nuo praėjusių metų vasaros. Atkreipiamas dėmesys, kad ir Kalėdos buvo su šiukšlyno akcentais.

Pasak Evelinos, kaip ir reikėjo tikėtis, jau pasirodė ir šiukšlynų gyventojos žiurkės, apsilankančios ir butuose – taip pat ir mažamečių vaikų kambariuose.

Mane išklausė, aiškino, kad kažkas nepadarė savo darbo. Tačiau niekas nepasikeitė.

Pažeidimų nenustatė

Vilniaus gatvėje esančio restorano „Casa Della Pasta“ darbuotoja prisistačiusi moteris „Kauno dienai“ sakė, kad situacija dėl perpildytų konteinerių restorano šeimininkui yra žinoma. Tačiau ji negalėjo pasakyti, kaip šeimininkas reaguoja į gyventojų priekaištus ir ką planuoja daryti.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis tvirtino, kad gyventojų nepasitenkinimą keliantis objektas ne kartą buvo patikrintas, tačiau pažeidimų nenustatyta.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo komentare dėstoma:

„Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriuje nuo 2023 metų sausio 1 d. gauti 3 pranešimai ir 2 skundai, dėl prie UAB „Ajo makaronai“ restorano „Casa Della Pasta“, adresu Vilniaus g. 17, Kaune, perpildyto komunalinių atliekų konteinerio ir pastatymo vietos. Visais atvejais Viešosios tvarkos skyriaus specialistai, atlikę faktinius duomenų patikrinimus vietoje anksčiau minėtu adresu, Kauno miesto savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimų pažeidimų neužfiksavo, todėl administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 367 str. „Savivaldybių tarybų patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas“ nebuvo pradėta

Dėl galimo Bendrosios gaisrinės saugos taisyklių pažeidimo statant komunalinių atliekų konteinerį arčiau kaip 2 m iki pastato sienos, informacija persiųsta įvertinti Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybai. Dar vienas gyventojų nusiskundimas dėl situacijos prie aptariamo restorano buvo gautas rugpjūčio 10 d. Dėl skundo bus atliktas papildomas tyrimas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Viskas normaliai, konteineriai neperpyldyti, nes kas netilpo, ant žemės guli. Jeigu kas mato kitaip, tai tik jūsų bėdos!

vargas tau Jeruzale

vargas tau Jeruzale portretas
Restoranas??:))))) Makaroninė..

Konstruktyvus pasiūlymas

Konstruktyvus pasiūlymas portretas
Patraukite šiušlių konteinerius toliau nuo kondicionierių. Iš patalpos iki kondicionieriaus eina vamzdelis, per jį ir kvapas gali būti. Per jį ir lauko/kambario oras pasimaino.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių