Quantcast

Po liūčių skęsta namai: kodėl labiausiai turėtų susirūpinti neatsakingi naujakuriai

Viena – per tokias liūtis ramiai, jaukiai ir sausai prabūti namie, o visai kas kita, kai vanduo ima plūsti į namus ar biurą.

Tai pastarąją savaitę patyrė ne vienas Kauno ar Kauno rajono gyventojas. Kas dėl to kaltas?

„Nakties padariniai mažesni nei vakar dienos liūties, nors kritulių iškrito daugiau. Didžiausia problema yra tai, kad kai kurie gyventojai lietaus nuotekas nelegaliai prisijungę į buitinių nuotekų tinklus. Tai dažniausiai pasitaiko naujuose kvartaluose“, – teigė Vaida Bytautė. Dėl to tinklai nepajėgė sugerti visų kritulių ir imti semti pastatai.

Daugiausiai kritulių, anot „Kauno vandenų“ atstovės, iškrito Garliavoje, Aleksote, Romainiuose, Vijūkuose, dalyje Petrašiūnų.

„Dar kartą pabrėžiame, kad savavališkas paviršinių nuotekų prijungimas prie buitinių nuotekų tinklų yra draudžiamas. Gyventojai lietaus vandenį turėtų tvarkyti tvariai – jeigu nėra centralizuotų surinkimo tinklų, turėtų naudoti talpas, o ne leisti į buitinių nuotekų tinklus“, – akcentavo V. Bytautė, pridūrusi, kad pastarosiomis lietingomis paromis nuotekų valyklos debitas išaugo dvigubai skaičiuojant nuo vidutinio įprasto debito.

Vakar po pietų „Kauno vandenų“ atstovė Vaida Bytautė portalui kauno.diena.lt suskaičiavo, kad diena tarnybai – itin intensyvi.

Savavališkas paviršinių nuotekų prijungimas prie buitinių nuotekų tinklų yra draudžiamas.

„Iki šiol esame gavę apie 40 pranešimų dėl įvairių avarijų Kauno mieste. Iš peties darbuojasi visos brigados, šalina smarkios liūties sukeltus padarinius", – 13.30 val. teigė V. Bytautė.

Anot jos, tądien daugiausiai gyventojų pranešimų sulaukta iš Kauno centro bei Pramonės prospekto.

„Buvo gauti du pranešimai dėl užpiltų darbo patalpų, esančių pusrūsiuose, trys pranešimai dėl užpiltų gyvenamųjų patalpų. Devyni pranešimai dėl vandentiekio trūkimų, atvirų šulinių ir t.t.“, – komentavo „Kauno vandenų“ atstovė.

Portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad po liūties užtvindyta dalis Senamiesčio, kai kurie pastatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p/Bytautė

p/Bytautė portretas
skiria vandentiekį nuo lietaus kanalizacijos įrengtos naujesnės statybos daugiabučiuose vidaus patalpose?Kompetencija...

Janina

Janina portretas
Kiek spauda rasys Mela Geda
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių