Quantcast

Lietuvos policijos mokyklos instruktorius Japonijoje apsigynė 3-iojo dano egzaminą

Policijos pareigūno profesijoje fizinis pasirengimas ir savigynos  įgūdžiai yra itin svarbūs siekiant atlikti savo funkcijas operatyviai, teisingai ir profesionaliai. Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) Profesinės taktikos skyriaus vyriausiasis specialistas Vaidas Rudelis dalyvavo Tokijuje vykusiame pasaulio kiokušin karatė čempionate ir laikė kvalifikacinį III-iojo dano egzaminą, o grįžo su sensei titulu.

Pasak Vaido, jo kovos meno kelionė prasidėjo dar vaikystėje, pirmoje klasėje, kai patyrus nemalonų atsitikimą ir grįžus namo su mėlyne po akimi tėvas patarė sportuoti, kad taptų stipriu.

Apie 1985 m., kai karatė tema Lietuvoje dar buvo apsupta mitų, Vaidas nusprendė savarankiškai siekti žinių ir įgūdžių savigynoje bei fiziniame pasiruošime tam, kad tai nebepasikartotų. Būdamas aštuoniolikmetis, sportininkas prisijungė prie karatė klubo ir jau tada itin sparčiu tempu dalyvavo varžybose, gerino savo fizinį pasirengimą.

Po patirtos kojos traumos sportinė karjera pakrypo siekiant naujo tikslo –  tapti treneriu. Jau 20 metų, kai Vaidas moko vaikus karatė meno ir turi kuo pasidžiaugti.  Vaido treniruoti sportininkai jau yra užėmę prizines vietas Lietuvoje, Europoje ir net pasaulio čempionatuose.

Nors Vaidas labai realistiškai vertina galimas grėsmes siekiant aukštesnių rezultatų sporte, jis yra užsibrėžęs po ketverių metų grįžti į Japoniją ir apsiginti 4-ąjį daną.

„Aš niekada neraginčiau rinktis būtent karatė. Ne kiekvienas yra muzikantas, ne kiekvienas dailininkas ir ne kiekvienas dainininkas. Tai reiškia, kad negali būti kiekvienas karatistas. Norėčiau paraginti jaunąją kartą užsiimti bet kuria sporto šaka, nebūtinai karatė. Kiekviena sporto šaka tai įsipareigojimas, disciplina, atsakomybė. Net ir stebint kursantus,  labai lengva pastebėti, kai asmuo sportuoja ir kai nesportuoja. Galiausiai, pagrindinis patarimas sportininkams ir būsimiems policijos pareigūnams – protingas tas, kuris moka pasitraukti. Ir tai nėra gėdinga,“ – mintimis ir patarimais dalijasi LPM Profesinės taktikos skyriaus vyriausiasis specialistas Vaidas Rudelis.

Kartu su Vaidu Japonijoje lankėsi ir daugiau Lietuvos sportininkų. Egzaminą laikė 6 lietuviai. Visi į Lietuvą grįžo su patobulinta kvalifikacija ir pasiekimais. Pasak Vaido, egzaminas susidėjo iš keturių etapų – pirmiausia reikėjo pademonstruoti techniką, toliau sekė kata technikos gynybos ir puolimo veiksmų kompleksas, atliekamas judant įvairiomis kryptimis. Vadovaujantis atsispaudimų, atsilenkimų ir pritūpimų rezultatais buvo įvertintas fizinis pasirengimas ir galiausiai teko pademonstruoti savo jėgas kovoje. Kovoje Vaidui teko pakovoti ir su Europos čempionato prizininkais, ir su čempionato šeimininkais. LPM instruktoriaus teigimu, egzaminas buvo nesudėtingas, bet tam turėjo įtakos ir intensyvus 6 mėnesių pasiruošimas, kurio metu teko treniruotis kasdien, per dieną du kartus.

„Labai norėčiau padėkoti LPM bendruomenei už tokį nerealų išlydėjimą ir pasitikimą. Palaikymas buvo jaučiamas  ir suteikė neįkainuojamos pridėtinės vertės mano rezultatui,“ – dėkoja Vaidas.

Šis LPM instruktoriaus Vaido pasiekimas džiugina visą LPM bendruomenę, taip pat suteikia įkvėpimo visiems siekti tobulumo pasirinktose srityse.

Japonijoje 4-ojo dano egzaminą apgynė ir žinomas sporto medikas Gediminas Tankevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astralas

Astralas portretas
Jau lietuvaičiai tampa danais. Tuoj bus australais

Senukas

Senukas portretas
Šlovė policijai bandiūganus pastate i vieta nebegirdet kad naujas mašinas vogtu kaip 1992

Kamuolinis

Kamuolinis portretas
Kalciau į kaušą tokiam ir nukristų visi 3 danai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių