Quantcast

Garliavos A. Mitkaus pagrindinei mokyklai – 70 metų

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 30 d. Garliavoje vyravo pakili nuotaika – čia iškilmingai buvo švenčiamas Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos jubiliejus. Prieš 70 metų įkurtos įstaigos sukakties atvyko paminėti buvę ir dabar dirbantys šios mokyklos mokytojai, auklėtiniai, vietos bendruomenė. Šventėje netrūko skambių esamų ir buvusių mokinių dainų, linksmų ir jautrių, per dešimtmečius gyvavimo metų sukauptų prisiminimų.

Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos direktorė Valė Urbelienė susirinkusiems priminė, kad mokykla kūrėsi sudėtingu laikotarpiu. Po tremties ir represijų į Garliavą kėlėsi gyventi tremtiniai ir rezistencijos dalyviai. Tuo metu atsargiai, bet aktyviai buvo platinama „Lietuvos katalikų bažnyčios kronika“, prie Garliavos bažnyčios kūrėsi pogrindinės jaunimo organizacijos. Mokykloje veikė Sąjūdžio iniciatyvinė grupė, iš kurios delegatai buvo palydėti į Sąjūdžio suvažiavimą. 2013 m. mokyklai suteiktas pirmosios Lietuvos nepriklausomybės laikotarpio Garliavos pradžios mokyklos vedėjo, pedagogo ir tremtinio Adomo Mitkaus vardas.

Pasveikinti mokyklos bendruomenės atvykęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pastebėjo, kad nors šiandien švenčiamas įstaigos 70-asis jubiliejus, Garliavos mokykla skaičiuoja dar senesnius laikus. Meras prisiminė per šiuos dešimtmečius čia dirbusius mokytojus, direktorius ir žymius mokinius.

„Šiandien mokykla spindi naujomis spalvomis. Džiaugiausi, kad ugdymo procese jūs efektyviai diegiate informacines technologijas, kuriate laboratorijas, daug dėmesio skiriate įtraukiajam ugdymui. Noriu padėkoti, kad rūpinatės ta baze, kuri šiandien atliepia vaikų ir visos bendruomenės lūkesčius. Jūs diktuojate vaikų lavinimo galimybes ne tik sau, bet ir visam mūsų kraštui ir Lietuvai“, – kalbėjo V. Makūnas.

Jubiliejaus proga Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklai savivaldybė padovanojo 1 000 eurų kelionei, o ilgamečiams mokyklos mokytojams ir darbuotojams įteiktos padėkos.

Iki 2014 m. mokykla vykdė vidurinio ugdymo programą ir išleido 61 abiturientų laidą, o nuo 2014 m. – devynias dešimtokų laidas.

2020 m. šalia pagrindinės mokyklos atidarytas tarptautinius reikalavimus atitinkantis futbolo stadionas.

Kasmet auklėtiniai sėkmingai dalyvauja olimpiadose ir konkursuose. 5–7 klasių mokiniai džiugina pasiekimais šalies ir tarptautinėse futbolo, karatė ir rankinio varžybose. Daug metų mokyklos vardą įvairiuose savivaldybės ir respublikiniuose renginiuose garsina mokytojos Auksės Smilgytės dainavimo mokomi moksleiviai.

Šiandien mokykloje mokosi 762 mokiniai, dirba 70 priešmokyklinio, bendrojo ugdymo ir pagalbos pedagogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintarė

Gintarė  portretas
Prasta mokykla!!!

D.

D. portretas
Gaila būtų, jei nesulauktų 80-mečio... Dabar mokyklų uždarinėjimo "vajus"...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių