Quantcast

Nauji troleibusai pasiekė Kauną, bet senų niekam nereikia

Visi naujieji troleibusai "Solaris" jau atvažiavo į Kauną. Dalis jų jau važinėja miesto gatvėmis, kiti – išvažiuos artimiausiu metu. Tačiau dar nežinia, koks likimas laukia senųjų "Škodų".

Keliauja nuo rudens

Gruodžio pabaigoje į Kauną iš Lenkijos atvežti visi nauji "Solaris" troleibusai. Jie į miestą keliauti pradėjo rudens pradžioje. Kas savaitę Kauną pasiekė apie penkis–aštuonis troleibusus.

Miesto viešasis transportas žymiai pasikeitė. Rugsėjį į Kauną atvežti pirmieji nauji "Solaris" troleibusai, o gruodžio pabaigoje Kauną buvo pasiekusios visos 85 transporto priemonės.

"Paskutiniai troleibusai miestą pasiekė prieš didžiąsias šventes, šiuo metu jie yra pritaikomi viešojo transporto sistemai ir netrukus išvažiuos į miesto gatves", – dienraščiui sakė bendrovės "Kauno autobusai" viešųjų ryšių specialistė Patricija Zarankaitė.

Į Kauną gruodžio pabaigoje atvyko paskutiniai nauji "Solaris" troleibusai.

Senienos nedomina

Kol nauji troleibusai ruošiami eismui, senieji stovi išrikiuoti S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome. Laikinai po atviru dangumi laikomos senienos laukia, kol jomis kas nors susidomės.

"Kauno autobusų" atstovai praneša, kad jau buvo surengti keli aukcionai, bet senomis "Škodomis" niekas nesusidomėjo. Nesuviliojo net sumažinta pradinė kaina.

"Pirmajame ir antrajame aukcionuose neatsiradus susidomėjusių, trečiajame aukcione, kuris vyko gruodžio 16 d., troleibusų kaina buvo sumažinta. Tačiau ir jame susidomėjusių troleibusais taip pat nebuvo, todėl nei vieno seno troleibuso nepardavėme", – teigė P.Zarankaitė.

Bendrovės internetiniame puslapyje nurodoma, kad trečiajame aukcione pradinė senos "Škodos" kaina buvo 2 tūkst. eurų. Kiek anksčiau "Kauno autobusų" atstovai buvo minėję, kad jei šių viešojo transporto priemonių nepavyks parduoti aukciono būdu, teks jas atiduoti į metalo laužą.

Trečiajame aukcione susidomėjusiųjų troleibusais taip pat nebuvo, todėl nei vieno seno troleibuso nepardavėme.

Didysis pirkinys

"Kauno diena" primena, kad už miesto viešąjį transportą atsakinga bendrovė "Kauno autobusai" sutartį dėl naujų troleibusų pirkimo pasirašė 2018 m. spalį. Pagal sutartį buvo numatyta, kad iki 2019 m. gruodžio pabaigos Lenkijos bendrovė "Solaris Bus & Coach S.A." į Kauną pristatys 85 naujus "Solaris Trollino 12" troleibusus.

"Tai yra didžiausios vertės transporto parko atnaujinimo sutartis miesto istorijoje. Ši sutartis leis pakeisti visus mums daugelį metų tarnavusius senus "Škoda" markės troleibusus ir pasiūlyti keleiviams komfortiškiausias paslaugas. Nauji žemagrindžiai moderniausi troleibusai turės daugiau sėdimų vietų, efektyvų salono kondicionavimą ir šildymą, aukštos kokybės informavimo sistemas, vaizdo stebėjimo kameras, ergonomišką vairuotojo darbo vietą.

Nauja technika ir lygiagrečiai vykstantys kontaktinio tinklo atnaujinimo bei gatvių remonto darbai leis troleibusams važiuoti patikimiau, gerokai greičiau. Ir, neabejotinai, šiuolaikiško dizaino troleibusai labai papuoš miestą", – pasirašant sutartį kalbėjo bendrovės "Kauno autobusai" generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Atnaujinti per metus beveik 80 mln. keleivių Kaune vežantį viešąjį transportą kainavo 29,4 mln. eurų, iš kurių 7,9 mln. eurų skyrė ES, o 1,6 mln. eurų – Kauno miesto savivaldybė. Iš Lenkijos bendrovės "Solaris Bus & Coach S.A" įsigytų transporto priemonių kaina buvo mažiausia regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagalvojus,

Pagalvojus, portretas
tas senas trulikas,kaip senas sodo namelis...Kaimyniniam sode, žentas sudegino sodo namelį...Ir liko benamiai. liko tik pamatai...Ant jų užkėlus truliką (be ratų), išeitų geras vasarnimiukas (gal vištidė,ar šiltnamis)...Už tokią kainą???

H

H portretas
Kempingams pritaikyti juk tiek nedaug reikia. Būtų gana įdomu.

to pilietis

to pilietis portretas
Dar esi vienas subinlaižys ? Kuris pritariam tam kad apvaginėtu Žmones ir Lietuvą .
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių