Quantcast

Kauno rajone partnerystėje išugdytas ne vienas žymus sportininkas

  • Teksto dydis:

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas lankėsi Lietuvos sporto universitete (LSU), kur su šios aukštosios mokyklos vadovais aptarė tolesnio bendradarbiavimo galimybes. „Kauno rajono bendruomenė yra jaunatviška, sportiška ir veržli. Švietimas, fizinis aktyvumas ir sportas neatsiejami vienas nuo kito, ypač kai kalbame apie gyvenimo kokybės dalykus, todėl partnerystė su LSU mums labai svarbi“, – kalbėjo V. Makūnas, sveikindamas dar vienai rektorės kadencijai išrinktą prof. dr. Dianą Rėklaitienę.

Pasitarime taip pat dalyvavo LSU prorektorius doc. dr. Vidas Bružas ir Krepšinio studijų ir mokslo centro direktorius Ramūnas Butautas.

Kauno rajono savivaldybė su LSU bendradarbiauja nuo 2012 m. Diskusijos dalyviai pasidžiaugė, kad bendradarbiaujant užaugintas ne vienas Lietuvos, Europos ir pasaulio čempionas. Įspūdingų laimėjimų yra pasiekę Kauno rajono irkluotojai, rankininkai, krepšininkai, dziudo imtynininkai, boksininkai, sportinių šokių, aerobinės gimnastikos atstovai, šauliai.

Vis labiau populiarėja Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro inicijuotos treniruotės, kurias veda LSU treneriai.

Meras patvirtino tolesnius Kauno rajono savivaldybės siekius gerinti sporto infrastruktūrą, vykdyti fizinio aktyvumo ir sportinio meistriškumo programas. Tam turėtų pasitarnauti ir kuriamas Kauno rajono savivaldybės sporto centras, padėsiantis racionaliau valdyti sporto infrastruktūrą.

R. Butautas kalbėjo apie galimybes gerinti jaunųjų krepšininkų rengimo sistemą.

Pastaraisiais metais Kačerginėje, Zapyškyje ir Šlienavoje buvo pastatytos naujos sporto salės, renovuotas Mastaičių baseinas, šiemet turėtų būti baigtas statyti nacionalinius reikalavimus atitinkantis stadionas Raudondvaryje.

Vis labiau populiarėja Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro inicijuotos treniruotės, kurias veda LSU treneriai. Universiteto mokslininkai Kauno rajone vykdo apklausas, atlieka mokslinius tyrimus. Bendradarbiaujant su LSU, Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinėje mokykloje įsteigtos sportinės klasės. Savivaldybė skiria vardines premijas geriausiems iš pakaunės kilusiems LSU studentams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

,,,partnerysteje isugdytas ,,,

,,,partnerysteje  isugdytas ,,, portretas
cia tipo socdemu lezbes partnerysteje isugde visus sportininkus..

Makena nieko neveikia

Makena nieko neveikia portretas
tik reklamuojasi. Galvoja pakels asocialdemoookratu reitingus. Kvailys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių