Quantcast

Rektorių konferencijos prezidentu išrinktas LSMU vadovas R. Benetis

  • Teksto dydis:

Lietuvos universitetų rektorių konferencijos (LURK) prezidentu išrinktas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorius profesorius Rimantas Benetis.

Kardiochirurgas, LSMU rektorius R. Benetis rektorių konferencijos prezidentu išrinktas pirmąjį kartą, penktadienį pranešė LURK.

R. Benetis poste pakeitė dvi kadencijas šias pareigas ėjusį Vilniaus universiteto rektorių profesorių Rimvydą Petrauską.

Prezidentą rektoriai renka vienų metų kadencijai visuotinio LURK narių susirinkimo metu paprasta balsų dauguma.

Konferencija vadovą įprastai renka iš 12 narių, tas pats žmogus negali eiti pareigų daugiau nei dvi kadencijas.

LURK sudaro Lietuvos universitetų rektoriai. Konferencija koordinuoja universitetų tarpusavio ryšius, taip pat ryšius su valdžios institucijomis, palaiko ryšius su Europos universitetų asociacija ir kitomis tarptautinėmis organizacijomis, yra ekspertas studijų, mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros politikos klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L.Jakūbovičius \\\\\.../////

L.Jakūbovičius  \\\\\...///// portretas
"Pole čiudies?

Yra ten toks žaliūnas

Yra ten toks žaliūnas portretas
Visiškas paranoikas - apimtas didybės - įsivaizduoja esantis lietuvos medicinos valdovas. Jau nebegalėjo toliau sau rektoriaus prasitėsti - tai benetis eina ten kur jam nurodo. o jau tas žaliūno aktyvumas varo visą lietuvą į krachą. medicina nuo jo paranojos visiškam šššššš

Senukas

Senukas portretas
Pirmyn aukštosios mokyklos!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių