Quantcast

Šalia sporto centro stiebsis V. Adamkaus ąžuolai

Į Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Prezidento Valdo Adamkaus sporto centrą kelią rodys ąžuolai. Stebint sporto federacijų vadovams ir akademikams, vieną ąžuolą pasodino ir Jo Ekscelencija.

Atsirado alėja

Beveik prieš dvejus metus duris atvėrusį didžiausią šalyje įvairioms sporto šakoms ir poreikiams pritaikytą VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centrą rasti bus dar lengviau. Nuo šiol kelią į jį rodys Jo Ekscelencijos vardu pavadinta ąžuolų alėja. 2021-ųjų lapkritį savo kalboje pabrėžęs, kad sporto centrą pavadinti VDU garbės daktaro V. Adamkaus vardu labai simboliška, nes prezidentas daugumai mūsų atpažįstamas kaip sporto žmogus, antradienio vidurdienį VDU rektorius Juozas Augutis pakartojo šiuos žodžius.

„Sodinti medį yra simboliška, o pasodinti visą alėją, kuri veda į Jo Ekscelencijos sporto centrą – prasminga ir džiugu. Tikiu, ši alėja kvies jaunimą, darbuotojus ir visą bendruomenę sportuoti, bendrauti. Šios erdvės, prie kurių V. Adamkus prisidėjo, jau duoda didžiulę naudą. Čia susiburia komandos, čia kyla jų meistriškumas“, – VDU rektorius J. Augutis džiaugėsi rezultatais, kuriuos per pastaruosius metus demonstravo studentai: 3 x 3 krepšinio rinktinės iškovotas auksas Vengrijoje, vaikinų krepšinio rinktinės sidabras Portugalijoje, auksiniai ir sidabriniai irkluotojų grybšniai Lenkijoje.

Aplenkęs prestižinius Europos universitetus, pagal iškovotų aukso medalių skaičių, VDU pateko į geriausiųjų dešimtuką.

Serga už visus

Tokie rezultatai nuoširdžiai džiugino, tačiau nė kiek nestebino V. Adamkaus.

„Tikrai nesistebiu. Sportinis judėjimas – židinys, kuris sutraukia jaunimą. Šiame sporto centre sudarytos geriausios sąlygos sportuoti, tobulėti. Čia yra puiki vieta realizuoti save“, – V. Adamkus sveikino visus, garsinančius šalies vardą pasaulyje, ir neabejojo, kad laikui bėgant apie Lietuvą sužinos dar daugiau žmonių.

Sodinti medį yra simboliška, o pasodinti visą alėją, kuri veda į Jo Ekscelencijos sporto centrą – prasminga ir džiugu.

Paklaustas, kokiai sporto šakai jaučia daugiausiai sentimentų, V. Adamkus, ne sykį tituluotas sportiškiausiu šalies vadovu neslėpė, kad jo širdis kaip ir anuomet, labiausiai linksta į lengvosios atletikos maniežą.

„Juk aš gyvenu lengvąja atletika“, – nusišypsojo V. Adamkus, penktame dešimtmetyje buvęs greičiausiu lietuviu visame pasaulyje.

1946-ųjų rugsėjo 20-oji. Vokietijos mieste Augsburge Pabaltijo varžybose 100 m nuotolį įveikė per 11 sek. ir pirmą kartą įsirašė savo pavardę į neoficialią Lietuvos rekordų knygą. Vėliau būsimam šalies vadovui pavyko pasiekti dar įspūdingesnių rezultatų – į tolį V. Adamkus nušoko 7,24 m, o 100 m nubėgo per 10,8 sek. Šiuos skaičius sporto centro lankytojams primena ir to meto nuotrauka ant sienos su V. Adamkaus atvaizdu.

„Nors daugiausia sentimentų jaučiu lengvajai atletikai, nuoširdžiai džiaugiuosi krepšininkų laimėjimais. Pastaruoju metu labai džiugina ir mūsų plaukikai. Yra daug sporto šakų, kur esam pasiekę aukštą lygį. Todėl manau, kad toks sporto centras turi būti traukos centru, paskata domėtis, tobulėti ir garsint šalies vardą“, – kalbėjo garbusis svečias.

Nuolat plečiasi

Universiteto bendruomenės reikmėms skirtą Valdo Adamkaus sporto kompleksą sudaro tribūnų pastatas, krepšinio, salės futbolo, tinklinio ir kitoms sporto šakoms pritaikyta sporto salė, futbolo stadiono aikštė su bėgimo takais ir šuolio į tolį sektoriais, lauko krepšinio aikštelės, grunto teniso aikštelė, dirbtinės žolės dangos teniso aikštelė, smėlio tinklinio aikštelė, universali aikštelė. Lauko tribūnose įrengta 1 000 sėdimų vietų. Šis sporto centras, VDU rektoriaus J. Augučio įsitikinimu, atlieka labai svarbų vaidmenį, mat nuo 2022 m. VDU pradėjo vykdyti dvi naujas studijų programas.

Sporto centras nuolat plečiasi. Vos prieš kelias savaites universiteto bendruomenei ir visuomenei buvo pristatyta beisbolo aikštė. Ji tapo antrąja visus Europos standartus atitinkančia beisbolo aikšte Lietuvoje, o VDU – pirmuoju universitetu Baltijos šalyse, turinčiu beisbolo aikštyną. Visai neseniai čia vyko ir pirmosios varžybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai cia Adamsas vogta milijona uzkasineja

matomai cia Adamsas vogta milijona uzkasineja  portretas
priziurimas Kadriniu ir rezervo KGB esnyku...is konservatdegeneratu liberastines gaujos

Bet \\\\\.../////

Bet  \\\\\...///// portretas
kiek dar yra kvalių palaikančių tą brudą,Lietuvos duobkasį.

Kokia \\\\\.../////

Kokia   \\\\\...///// portretas
to KGB,CŽV agento pavardė ir ką jis viekė karo metais Baltarusijoje?___Kuo daugiau myšim tuo geriau ąžuolai žaliuos.___Ške.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių