Quantcast

Stadiono pašonėje kyla dar vienas sporto objektas: manieže jau atlikta nemažai darbų

  • Teksto dydis:

Ąžuolynas tikrai taps sporto oaze. Jau atidarytas Dariaus ir Girėno stadionas traukia futbolo aistruolius. Visai šalia kyla lengvosios atletikos maniežas, kiek giliau į Ąžuolyną tvarkomas ir disko metimo sektorius.

„Ąžuolyno daugiafunkcis sporto ir laisvalaikio kompleksas jau greitai pasipildys dar vienu statiniu – lengvosios atletikos manieže atlikta apie 60 proc. darbų“, – skelbia Kauno miesto savivaldybė.

Pasak specialistų, darbininkai finišuoja su fasado ir stogo darbais, baigiama montuoti vitrininius langus. „Šiomis dienomis visas dėmesys skiriamas vidaus apdailai – sienoms, grindims. Rangovai įrenginėja sanitarinius mazgus, šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemas“, – apie tai, koks veiksmas vyksta naujai iškilusiame pastate, nurodė miesto atstovai.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Savivaldybė skelbia, jeigu viskas klostysis pagal planą, statybininkai visus darbus užbaigs iki metų pabaigos.

Anksčiau skelbta, kad visus tarptautinius reikalavimus atitinkantis lengvosios atletikos maniežas talpins iki 1 tūkst. žiūrovų, čia vyks aukščiausio lygio varžybos.

Lengvosios atletikos manieže atlikta apie 60 proc. darbų.

„Maniežas turės išskirtinę dantytą stogo konstrukciją. Ant jo numatyta galimybė įrengti saulės jėgainę ir vandens šildymo kolektorius. Architektų parinkta monolitiška betoninė pastato forma primins bėgimo takelį, o į šiaurinę pusę orientuoti langai užtikrins maksimalų saulės šviesos panaudojimą, neperkaitinant patalpų. Šis statinys savo išore papildys greta esantį Dariaus ir Girėno stadioną“, – yra kalbėjęs bendrovės „Autokausta“ projekto vadovas Egidijus Rumšas.

Kauno lengvosios atletikos maniežo pastato bendras plotas sieks kiek daugiau nei 15 tūkst. kv. m. Naujose erdvėse numatyta įrengti šešis 200 metrų ilgio ir aštuonis 60 m bėgimo takus, šuolių, rutulio stūmimo bei tolimųjų metimų (ieties ir disko) treniruočių sektorius. Sportininkai fizinę formą gerins treniruoklių ir gimnastikos salėse, o jėgas atgaus čia pat būsiančiuose masažo kabinetuose ir dviejose pirtyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na na

Na na portretas
Turim ir stadiona su tarptautiniais standartais,bet kazkodel jis neuzsikisa nuo varzybu, turesim ir lengvosios atletikos manieza kur sportuos vietines reiksmes megejai...kiek is Kauno sportininku,kurie pasieke rekordu nors Lietuvos? Na svarbu Kausta darbo turi, atpirkimo ozi rado ,o visus didelius objektus vykdo kaip ir anksciau...

LT

LT portretas
Nereikia nieko tik kvailiams,protingiems reikia visko kas miesta daro šiuolaikišku ir vakarietisku

Nezurnalistas

Nezurnalistas portretas
Dariaus ir Girėno stadione apsilankė daugiau Dragūno gerbėjų nei per metus futbolo žiūrovų
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių