Quantcast

Užmojis: vietoj pusiaukelės namų Domeikavoje – meno mokykla

Kauno rajono savivaldybė svarstys perimti pusiaukelės namų pastatą Domeikavoje.

Šis klausimas numatytas sausio 25-osios tarybos posėdžio darbotvarkėje.

Kaip nurodoma sprendimo projekte, valstybei priklausančiame pastate būtų įkurtas Kauno rajono meno mokyklos Domeikavos filialas, taip pat dziudo ir jojimo sporto mokykla, atviroji jaunimo erdvė.

„Meno mokykla artimoje aplinkoje suteiktų mokiniams saugias, tėvų laiką taupančias sąlygas ugdytis ir kokybišką meninį lavinimą“, – teigiama savivaldybės sprendimo projekte.

Balsuoti taryboje dėl Domeikavos seniūnijoje, Šakių kaime esančio pastato perėmimo nuspręsta gavus Domeikavos seniūnijos seniūnaičių sueigos protokolinį sprendimą ir įvertinus bendruomenės nuomonę.

Pusiaukelės namai Domeikavoje veiklą pradėjo praėjusių metų gruodžio viduryje. Lietuvos kalėjimų tarnyba tuomet skelbė, kad pirmąjį pusmetį įstaigoje gyventojų skaičius neviršys 10-ies, o visiems nuteistiesiems šiuo laikotarpiu bus uždėtos apykojės.

Planai atverti pusiaukelės namus šioje vietoje sulaukė gyventojų, Kauno miesto ir rajono savivaldybių pasipriešinimo. Peticiją dėl to inicijavę žmonės pusiaukelės namus vadino atviro tipo kalėjimu, kuris veiktų netoli daugiabučių, mokyklos, darželių.

Pagal pirminį planą, įstaigoje ketinta įkurdinti iki 25 nuteistųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Manau, puikus sprendimas. Gal Kauno rajono savivaldybė apsaugos ir Pakarklės mišką nuo iškirtimo ir pavertimo smėlio karjeru?

Tai

Tai  portretas
aišku kad ministerija ir tokia bukalaurė ministrė tikrai netenkins šio savivaldybės prašymo. Nebūkit naivūs mieli žmonės. Nesidžiaukit prieš laiką. Savivaldybės sprendimas nieko nereiškia, čia tik prašymėlis. O kada konservatorių vyriausybė tenkino ką nors tokio, kad žmonėms būtų geriau. Neturėkit iliuzijų. Jie padarys viską. kad žmogui būtų geriau. Meluoja visur ir visada. Pensijas sakė pakels 12 procentų, o pakėlė 10. Navickienė šypsosi ir meluoja. Čia kad mums vargšams būtų geriu.

Puiki ideja

Puiki ideja portretas
Jeigu Morkunas sugebes atstovet bendruomenes interesus ir isgauti naudos musu vaikams tai butu puikus laimejimas.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių