Quantcast

V. Pranckietis: šis Seimas dėl Kauno rajono prijungimo prie miesto nebalsuos

Kauno miesto savivaldybei norint prisijungti dalį Kauno rajono, susitikime su Karmėlavos bendruomene Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis teigė, kad šios kadencijos Seimas dėl dalies seniūnijų prijungimo prie miesto nebalsuos. Pats Kauno rajone, Ringauduose gyvenantis Seimo Pirmininkas sakė nepritariąs tokiai miesto plėtrai ir jokios naudos iš to nematąs, panešė LRT TV naujienų tarnyba.

„Pagrindinis dalykas viso šito įstatymo, kuris apie teritorijų ribų keitimą kalba, tai yra žmonių nuomonė. (...) Specialiai tuo klausimu susitikau su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu ir paklausiau jo nuomonės, ir jis pasakė, kad šiame Seime tokia iniciatyva nebus svarstoma, ir šita Vyriausybė tokio siūlymo – ji gali privalėti svarstyti pagal įstatymą, bet tokio siūlymo, teigiamo Kauno miesto siūlymo, Vyriausybė neteiktų“, – V. Pranckietį cituoja LRT. lt.

Kitą savaitę planuojamas ir neeilinis Kauno rajono tarybos posėdis, kuriame poziciją dėl dalies seniūnijų prijungimo prie Kauno miesto, turėtų pasakyti Kauno rajono politikai. Pasak V. Pranckiečio, kitą savaitę dėl Kauno miesto ribų keitimo, į posėdį rinksis ir valdančioji frakcija. Kauno rajono gyventojai, nenorintys jungtuvių, planuoja surinkti apie 20 tūkstančių parašų ir įteikti juos Vidaus reikalų ministerijai.

Kauno miestas, siekdamas pritraukti daugiau lėšų į biudžetą iš miesto teikiamomis paslaugomis besinaudojančių gyventojų, nori prisijungti 13 rajono seniūnijų, rajono meras Valerijus Makūnas sako, kad sprendimai yra skaldantys ir skuboti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
skaitant komentarus yra pagrindas teigti, kad vadinami patriotai, kaip ir prieš kelis dešimtmečius savo nuomonę reiškia daugiskaita, rašo Jonas, bet tekste įvardija "mes", kad svariau atrodytų, o tų nuomonių yra įvairių. Manau ne taip žmonėms svarbu, kaip valdžiai

Kaimiete

Kaimiete portretas
Laikykites Kauno rajono zmones, jau 3 karta Kaunas bando prisijunkti KAUNO RAJONA, 2 kartus atsilaikeme atsilaikysime ir TRECIA KARTA. Uzsprinks Kaunas per dideli kasni nori apzuoti o burna maza.

Kaimo iš kaimiečio neištrauksi

Kaimo iš kaimiečio neištrauksi portretas
Ooo Pranckietis... Jis moka likt savo vietoj. Bus seimo pirmininkas, kai ir seimo neliks. Ir kaimą išsaugos aplink Kauną ir savyje...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių