Quantcast

Per „Žemės valandą“ aptemo ir Kaunas

Šeštadienį nuo 20 val. 30 min. vietos laiku milijonai žmonių visame pasaulyje prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Žemės valanda“, kuri skirta atkreipti dėmesį į klimato kaitos keliamas grėsmes mūsų planetai. Akcija įvyko ir Kaune.

Iškilmingas renginys Kauno Rotušės aikštėje prasidėjo 20 val., o šviesos valandai užgeso pusvalandžiu vėliau. Anot Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausiosios specialistės Kristinos Dėdelienės, tam tikrose miesto vietose buvo atjungti elektros apšvietimo įrenginiai.

„Atjungtas Rotušės aikštės, Prisikėlimo bažnyčios, Onos šv.Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios, Įgulos bažnyčios ir Kauno miesto savivaldybės apšvietimas“, – sakė specialistė.

Ji patikino, kad gatvių ir šaligatvių apšvietimas tikrai neišjungtas: „Tai tik simbolinė akcija. Taupant elektros energiją atjungtas tik pagrindinių miesto objektų lauko apšvietimas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasiūlymas

Pasiūlymas portretas
Kovo 29d. įstojimo į NATO ,proga VISIEMS PASIŠVIESTI BALANOMIS Tai tikrai būtų EFEKTAS.

Elektrikas

Elektrikas portretas
Įdomu ,kiek SUTAUPĖ ?

Nesamonė

Nesamonė portretas
Koks elektros taupymas ,matome įsijungę TV . 15-min. -Programa ,10 min.-Reklama .Ir ta "REKLAMA" prasukama tokiu greičiu ,kad priverčia susimąstyti ar tai ne LAIKO TEMPIMAS ,kad suvartoti kuo daugiau elektros ? Kaip kam gal nubyra MILIJONAI? Tas "žaidimas" vyksta per visus kanalus .Gal atsiras ,ką sudomins tas "Žaidimas"? Iš sunaudotų VATŲ, SUSIDEDA KILOVATAI O tai jau šis tas....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių