Quantcast

Rusakalbio grasinimai, kad sprogs Kauno hidroelektrinė, nepasitvirtino

  • Teksto dydis:

Panašu, kad piktavaliai įsiaudrino: ryte sukėlę chaosą Vilniaus ir Kauno oro uostuose, kiek vėliau pranešė apie esą padėtą sprogmenį Kauno hidroelektrinėje.

Kauno policijos atstovai portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad lapkričio 20 d. 11.10 val. skubios pagalbos telefonu sulaukta rusakalbio vyriškio pranešimo apie tai, kad 13 val. sprogs Kauno hidroelektrinė. 

Į įvykio vietą išsiųstas policijos ekipažas.

„Pareigūnai ir kolegos iš Viešojo saugumo tarnybos patikrino prieigas, vidaus patalpas, jokių įtartinų daiktų nerado“, – BNS sakė Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Kauno hidroelektrinė yra vienas iš Lietuvos strateginės reikšmės objektų.

Primename, kad pirmadienio rytą, apie 8 val., gautas anoniminis pranešimas apie galimai padėtus sprogmenis Vilniaus ir Kauno oro uostuose, keleiviai buvo evakuoti iš bendrųjų erdvių.

Įvertinus situaciją ir detaliai patikrinus bendrąsias oro uostų erdves – registracijos į skrydžius tęsiamos, keleiviai vėl leidžiami į terminalus, informacija apie galimą sprogmens pavojų nepasitvirtino.

Nacionalinis krizių valdymo centras ELTAI (NKVC) teigė, kad pastarieji pranešimai apie sprogmenis nėra susiję su maždaug prieš mėnesį vykdyta informacine ataka, kuomet šalies švietimo įstaigos, kitos institucijos masiškai gaudavo laiškus su grasinimais susprogdinti.

„Pranešimų apie neva padėtus sprogmenis braižas šį kartą kiek kitoks, taip pat skiriasi ir forma – gaunami balso skambučiai arba automatizuoti įrašai, o ne laiškai. Aiškių indikacijų, kad tai tęstinė ataka, kol kas nėra“, – nurodė NKVC.

Anot NKVC, tarnybos reaguoja į pranešimus apie sprogmenis ir susitvarko su situacija, įstaigoms teikiamos rekomendacijos, apžiūrimos patalpos.

Nurodoma, kad šiuo metu gavus pranešimą apie galimai padėtą sprogmenį, rekomenduojama pranešti 112 ir vadovautis pareigūnų nurodymais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bratka

Bratka portretas
Petrovic gal isgerk vaistu ...o tai ateis sanitarai ir rankas suris negalesi nesamoniu rasyt....tu ka pries draugiskaji hamas? Juk jo vadovas pries pat uzpuolima atvaziavo i maskva pasiimt pinigu ir instrukciju.....tu pries putina ? A ja jai petrovic nygerai darai...

Astuonesdesimties metu diedukas vazinejantis su zieminem !

Astuonesdesimties metu diedukas  vazinejantis su zieminem ! portretas
As supratau ,kad sprogs rusakalbis !

Expert

Expert portretas
Kaip ,sproks niekas nepranešęs, o dabar bereikalingas švaistymas pinigų.Kuomet bus dimensija, niekas nežinos, o psichiniai ir dalis teroristų kelia reikalavimus prieš sprogdinimą.Tokiuose objektuose turėtų budėti 24/7 spec.paruoštas būrys su šunim,turėtų būti l.didelis kamerų stebėjimas.Toki skambučiai tik parodo mūsų valdžios neįgalumą tokiems objektams .
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių