Quantcast

Iš baseino 4-metę ištraukusi kaunietė: kyla labai daug klausimų

  • Teksto dydis:

Visuomenę supurtė žinia apie trečiadienio vakarą „Žalgirio“ arenos baseine skendusią keturmetę mergaitę. Ją iš vandens ištraukusi kaunietė Agnė Švitinskaitė portalo kauno.diena.lt žurnalistams sutiko papasakoti, kas vyko.

Moteris sakė į baseiną sausio 4-ąją atėjusi su vyru ir dukrele. Po kurio laiko ji pamatė bičiulę ir beplaukiodama stabtelėjo pasikalbėti.

„Mes kalbėjomės ir aš pajutau, kaip kažkas prisilietė prie mano pėdos. Pasilenkiau ir pamačiau vaiko kūnelį. Jis buvo identiško dydžio kaip mano dukra – net maudymosi kostiumėlio spalva buvo tokia pati. Todėl pirma mintis, kad čia – mano dukra. Pradėjau panikuoti, griebiau tą vaiką, ištraukiau. Mergaitės oda jau buvo mėlynos spalvos“, – atviravo kaunietė. 

Agnė sakė, kad skendusią mažametę jai nešant link išėjimo, iš rankų paėmė kažkoks vyras. O netrukus mergaitę ėmė gaivinti baseino lankytoja. „Tada, man atrodo, gaivinimą perėmė atbėgęs treneris ar gelbėtojas“, – detalizavo pašnekovė.

Jos teigimu, tuo metu, kai įvyko nelaimė, gelbėtojų šalia nebuvo, niekas nematė, kas atsitiko – kaip mergaitė įkrito į baseiną. „Jei aš nebūčiau, tiesiogine to žodžio prasme, ant jos užlipusi, jei ji nebūtų manęs palietusi beplūduriuodama dugne, būčiau jos neištraukusi ir ji būtų nuskendusi“, – spėjo Agnė.

Asociatyvi. Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kaip pasakojo kaunietė, keturmetė buvo gaivinama apie penkias minutes. Tada pradėjo kvėpuoti. Nors greitoji medicinos pagalba buvo iškviesta iš karto, esą atvyko tik po dešimties minučių.

„Visi užsipuolė mergaitės mamą, kai ji atbėgo su treningu ir telefonu rankoje. Esmė ta, kad mergaitė buvo plaukimo treniruotėje. Nežinau, kodėl ji iš treniruotės išėjo viena. Gal ieškojo mamos... Bet ji buvo be jokių apsaugų. Kyla labai daug klausimų: kodėl mergaitė buvo paleista iš treniruotės viena, o ne perduota tėvams? Kodėl mama jos nelaukė iš karto?“ – retorinius klausimus kėlė moteris.

LNK vaizdo įrašas:

Skendo vaikas

Primename, kad trečiadienį apie 21.20 val. Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad iš Karaliaus Mindaugo prospekte esančio „Žalgirio“ arenos baseino į Kauno ligoninę pristatyta mažametė. Mergaitė po skendimo dabar prižiūrima medikų.

„Žalgirio“ arenos baseino vadovas Emilis Vaitkaitis portalui kauno.diena.lt taip pat  plačiau pakomentavo apie įvykusią nelaimę.

„Trečiadienį „Žalgirio“ arenos baseino SPA zonoje įvyko nelaimingas atsitikimas, kurio metu pradėjo skęsti mažametė mergaitė. Į įvykį iškart sureagavo baseine budintys gelbėtojai. Mergaitę ištraukus iš vandens, vienas gelbėtojas vadovavo gaivinimui, kita gelbėtoja pasirūpino defibriliatoriumi, kurio galiausiai neprireikė, nes mergaitė po sėkmingo gaivinimo atgavo sąmonę. Lygiagrečiai buvo iškviesta ir greitoji medicinos pagalba. Norime padėkoti ir šalia buvusiai baseino lankytojai gydytojai, kuri kartu su gelbėtoju padėjo sėkmingai atgaivinti mergaitę“, – komentavo E. Vaitkaitis.

Asociatyvi. Justinos Lasauskaitės nuotr.

Imasi pokyčių

Jis atkreipė dėmesį, kad vaikai iki 16 metų „Žalgirio“ arenos baseine gali lankytis tik lydimi juos prižiūrinčių suaugusiųjų asmenų, kurie visiškai atsako už jų saugumą lankymo metu.

„Suaugęs asmuo prisiima visišką atsakomybę už prižiūrimų vaikų saugumą, sveikatos būklę, elgesį“, – aiškino baseino vadovas.

Vis dėlto, siekiant užtikrinti vaikų saugumą, baseino administracija jau imasi pokyčių ir rekomenduojamos saugumo priemonės mažamečiams nuo šiol bus privalomos.

„Savo ruožtu visas „Žalgirio“ arenos baseino zonas stebi ir prižiūri gelbėtojai. Stebėjimas vyksta tiek fiziniu būdu, tiek per stebėjimo kameras. Su vaikais į baseiną atvykstantiems suaugusiems yra suteikiama galimybė pasinaudoti vaikams skirtomis plaukimo rankovėmis, kurias jie gali uždėti mažamečiams baseino lankytojams. Norint išvengti tokių nelaimingų atsitikimų ateityje, nuo šiol plaukimo rankovių dėvėjimas vaikams bus privalomas“, – nurodė E. Vaitkaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mhm

Mhm portretas
Nežinau kaip Kauno baseinuose, bet Klp, kai atsidarė naujas baseinas, pradžioje tėvams leido eiti stebėti plaukimo pamokas iš tribunos, bet tai truko kokius 2-3 mėn. Paskui uždraudė. Taip kad tėvai nieko negali padaryti, kai vaikas yra plaukimo pamokoj ir po jos skesta.

Rima

Rima portretas
Jei mergaitė buvo pamokoj,kodėl ją išleido vieną mokytojas ,o ne atidavė mamai.Mama buvo su dar ir kitu dar mažesniu vaikučiu ir tas telefonas rankoj tai lyg būtų bombą nešusis tiesiog visiem isteriją kelia.O man daug ten įdomybių iš baseino pusės ,vaiką paleido be tėvų iš treniruotės,gelbėtojas nemokėjo vaiko gaivint ,visi tiesiog mamą akmenim užmėtytų,tiesiog visi komentuojantys idealai.

Jonas

Jonas portretas
Reik rupintis savo vaikais. O ne blaškytis po visur.
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių