Quantcast

Incidentas Kauno rajone: apsvaigusį gimnazistą iš mokyklos pareigūnams teko išvesti jėga

  • Teksto dydis:

Kauno rajone į pamokas trys mokiniai atėjo apsvaigę nuo alkoholio, prireikė policijos pagalbos.

Gruodžio 19 d. portalą kauno.diena.lt pasiekė šioje gimnazijoje besimokančių mokinių mamos laiškas.

Susirūpinusi mama

„Sveiki, esu dviejų vaikų, lankančių Kauno raj. Babtų gimnaziją, motina. Noriu išreikšti nuomonę, o, tiksliau, pasipiktinti mano vaikų lankoma mokykla.

Gruodžio 19-ąją įvyko ganėtinai pasibaisėtinas įvykis – gimnazijoje trys gimnazinės klasės mokiniai pamokų metu svaiginosi alkoholiu. Tokių atvejų būta ir anksčiau. Ugdymo įstaigos socialinė pedagogė iškvietė policijos pareigūnus bei greitąją medicinos pagalbą, kuri vieną iš „baliauninkų“ išsivežė į gydymo įstaigą. Pastarasis veikėjas bandė šokti per socialinės pedagogės kabineto langą, bandė išspirti jos duris, bet jam nepavyko.

Kiek pavyko išsiaiškinti, tai vienas jų įpūtė 0,39, kitas – 0,80, o trečiasis, kuris bandė bėgti, – 1,61 prom. Pirmieji du mokiniai buvo kaip niekur nieko paleisti, o trečiasis, įpūtęs daugiausiai, vyko į gydymo įstaigą.

Ar normalu, kad nepilnamečius asmenis, kurie viešose vietoje, o dar ypač – gimnazijoje, vartoja alkoholį, svaiginasi ir lyg niekur nieko yra paleidžiami? Ar neturėtų policija kontaktuoti su tėvais ir tokį vaiką perduoti tik jiems į rankas? Jokių baudų nieks neskyrė. Tai taip gaunasi, kad mokykloje per pamokas gali visi svaigintis alkoholiu ir būti nubausti? Manau taip neturėtų būti. Mokyklos atstovai, kolektyvas į tokias ir panašias situacijas žiūri pro pirštus, pasikalba su mokiniu apie orą ir viskas tuo baigiasi.

Tai tik vienas įvykis iš begalės, kurie vyksta šioje mokykloje. Aš norėčiau akcentuoti vaikų saugumą. Kai vyksta tokie dalykai, vaikų saugumui gresia pavojus. Jūs tik pagalvokite, kas nutiktų, jeigu alkoholis patektų į pradinukų skrandžius. Kas nutiktų, jeigu prisigėrę vaikai pradėtų lysti, priekabiauti prie mažesnių mokinių?

Ar normalu, kad nepilnamečius asmenis, kurie viešose vietoje, o dar ypač – gimnazijoje, vartoja alkoholį, svaiginasi ir lyg niekur nieko yra paleidžiami?

Tokie dalykai ugdymo įstaigoje vykti negali. Šioje gimnazijoje nėra jokios kontrolės. Tie patys trys mokiniai yra pasižymėję ne vienu tokiu įvykiu.

Ne vieną kartą vaikai, grįžę iš mokyklos, nebenorėjo daugiau į ją sugrįžti, nes jaučiasi nesaugiai. Tokių ar panašių istorijų papasakoja dažnai. Iš to galima spręsti, kad į visus įvykius yra numojama ranka. Mokytojai teigia, kad mokykla tiesiog bijo prarasti savo sudarytą įvaizdį. Jeigu daugiau pasidomėtumėte aprašytais įvykiais, nuomonė apie mokyklą, net neabejoju, nukristų į žemumas“, – portalui atsiųstame laiške piktinosi dviejų mokinių mama.

Teko išvesti jėga

Incidento detales portalui kauno.diena.lt patvirtino Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė. Gruodžio 19 d. 11 val. pareigūnams buvo pranešta apie įtariama neblaivų moksleivį.

Pareigūnams pasirodžius mokykloje paaiškėjo apie dar du neblaivius mokinius. Visi jie – bendraamžiai, gimę 2007 m. Dviem iš jų nustatytas atitinkamai 0,26 ir 0,81 prom. girtumas. Šie paaugliai perduoti tėvams.

Trečiajam mokiniui nustatytas 1,61 prom. girtumas. Jis pristatytas į gydymo įstaigą. Dėl įvykio Kauno raj. policijos komisariate vyksta aplinkybių patikslinimas.

Gimnazijos vadovė delfi.lt žurnalistams paatviravo, kad per pertrauką pas socialinę pedagogę atbėgę jaunesni mokiniai papasakojo apie keistai besielgiantį dešimtoką. Jis rėkavo, svirduliavo. Nuo jaunuolio pajutus alkoholio kvapą jis neigė ką nors vartojęs.

Tada mokinio elgesys pasidarė neadekvatus, jis pradėjo daužytis, spardytis, todėl sakom, kviečiam policiją.

Informuota klasės auklėtoja ir mokyklos direktorė. „Paskambinome į jo namus, bet tėtis neturėjo su kuo atvažiuoti iki mokyklos. Sprendėme, ką daryti, nes tokioje situacijoje turi būti vaiko atstovas. Tada mokinio elgesys pasidarė neadekvatus, jis pradėjo daužytis, spardytis, todėl sakom, kviečiam policiją. Jis sako, neturit įrodymų, kad gėriau. Atsakiau, jei tu tikrai ne girtas, aš tavęs viešai atsiprašysiu“, – delfi.lt pasakojo mokyklos vadovė.

Po to žurnalistai nurodo, kad paauglys užsidarė tualete, priešinosi pareigūnams, tad buvo jėga įsodintas į policijos automobilį.

Delfi.lt žiniomis, vienas jaunuolių anksčiau buvo pagautas garinantis.

Ketvirtadienį dėl trijulės bus šaukiamas Vaiko gerovės komisijos posėdis. Trečiadienį jie jau vėl buvo pamokose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žiaurus gyvenimas

žiaurus gyvenimas portretas
Nu biškį padaryti galima, tik svarbu nepadauginti ir kad nieks neprigautų...

Roki

Roki portretas
Šventes reikia švesti. Nepriklausomai nuo situacijos.

taip tai taip ,ale....

taip tai taip ,ale.... portretas
Vis panašiau,kad normaliai davus lupta (pritaikius viešą fizinę bausmę) tiems nesusitupėjusiems snargliams , turėtumėm kur kas mažiau problemų mokyklose. Išvada: mokyklose ,dėl netinkamos valdžios politikos tuojau pat pamokų metui būtina skirt stacionarų policininkų (ne kažkokių gražuolių /policininkių) postą ginkluotą tikrais bizūnais. Kaip viduramžiais. Kitaip - tiesiog nebesaugu , nebeišeina.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių