Quantcast

Įtariamam mergaitės pagrobėjui psichiatrinę ekspertizę paskyrė ir administracinėje byloje

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį Gediminui Filipavičiui stacionarinę psichiatrinę ekspertizę paskyrė ir administracinėje byloje.

Ją pavesta atlikti Utenos ekspertiniam poskyriui.

„Bus aiškinamasi, ar įvykio metu, taip pat ir ar dabar, jis sirgo psichikos liga, ar galėjo suvokti savo veiksmus,“ – Eltai sakė Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis.

G. Filipavičius ir jo advokatas tokiai ekspertizei neprieštaravo.

Remiantis šios bylos duomenimis, asmuo, 2023 m. rugpjūčio 27 d. prie pat gyvenamojo daugiabučio namo Kauno rajone, Karmėlavos seniūnijoje, dirbdamas su mini ekskavatoriumi, kėlė triukšmą ir vibraciją, kuriais galėjo būti trikdoma šalia gyvenančių asmenų ramybė ir poilsis. Už tai jam policija skyrė 80 eurų baudą.

Skaitytojo nuotr.

G. Filipavičiui psichiatrinė ekspertizė jau yra paskirta vaiko pagrobimo byloje, vyras laikomas suimtas.

Į teismo posėdį Kauno apylinkės teisme ketvirtadienį jį buvo atvežę konvojaus pareigūnai.

„Dalyvavo jam skirtas advokatas, teisėjas pradėjo nagrinėti bylą iš esmės. Teisėjas iškėlė klausimą ir visų nuomonių išklausė dėl tikslingumo ir šiame procese skirti teismo psichiatrinę ekspertizę. Buvo išklausytos nuomonės, pats pareiškėjas, jo advokatas irgi pritarė ekspertizės skyrimui“, – Eltai sakė Kauno apylinkės teismo pirmininkas A. Purvainis.

ELTA primena, kad Kauno apylinkės teismui G. Filipavičius yra apskundęs tris policijos nutarimus skirti jam administracines baudas už viešosios rimties trikdymą, nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą. Įvykiai susiję su konfliktais su kaimynais.

Trečiadienį Kauno apylinkės teismas paliko galioti vyrui policijos skirtą 80 eurų baudą už viešosios rimties trikdymą, kai jis traktoriumi rovė kelmus. Teismas nutarė, kad pažeidėjo kaltė įrodyta, jo skundas netenkinamas.

Kauno apylinkės teismo nutartis dar nėra įsiteisėjusi – per 20 dienų ji dar gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

„Nukentėjusiosios, liudytojos parodymais, kita byloje esančia medžiaga, vaizdo įrašais, teismo vertinimu, asmens kaltumas padarius inkriminuotą administracinį nusižengimą yra įrodytas“, – Eltai sakė šią bylą nagrinėjusi teisėja Vita Padriezaitė.

Teisėjas iškėlė klausimą ir visų nuomonių išklausė dėl tikslingumo ir šiame procese skirti teismo psichiatrinę ekspertizę.

G. Filipavičius buvo apskundęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyriaus jam skirtą 80 eurų baudą už viešosios rimties trikdymą.

Šios bylos duomenimis, pernai rugpjūčio 26-osios vakarą, apie 19.30 val. traktoriumi Karmėlavoje rovė kelmus ir taip trikdė aplinkinių gyventojų poilsį bei ramybę.

„Asmuo buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn dėl viešosios rimties sutrikdymo. Dėl to kreipėsi pareiškėja, ji manė, kad jos viešoji rimtis buvo sutrikdyta ir būtent dėl to pradėtas administracinio nusižengimo tyrimas pagal jos priimtą pareiškimą“, – anksčiau yra sakiusi šią bylą nagrinėjusi teisėja Vita Padriezaitė. Šioje byloje dėl psichiatrinės ekspertizės nebuvo sprendžiama.

ELTA primena, kad sausio mėnesį policijai pavyko rasti Kaune dingusią mergaitę, kuriuos paieškoms buvo sutelktos gausios savanorių ir pareigūnų pajėgos. Mergaitę įtariamas 42 metų pagrobėjas G. Filipavičius laikė garaže, ten įvyko ir pagrobėjo sulaikymas. Vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Iš pradžių policija buvo informuota, kad įtariamasis gali būti ginkluotas, tačiau sulaikymo metu vyras ginklo neturėjo.

Rasta mergaitė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrai, o vėliau perduota tėvams. Policijos duomenimis, mergaitė galėjo patirti sužalojimų.

Policijos duomenimis, G. Filipavičius anksčiau neteistas, tačiau yra ne kartą baustas administracine tvarka. Neatmetama, jog įtariamas pagrobėjas galėjo padaryti daugiau nusikaltimų.

Sausio pabaigoje prokuratūra pranešė, kad G. Filipavičius atsisakė duoti parodymus. Anot teisėsaugos, jam pareikšti įtarimai dėl vaiko pagrobimo ir dėl dar dviejų nusikalstamų veikų, tačiau jos nėra viešai įvardijamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aistruolis

Aistruolis portretas
Jau beveik pusė metų mala ir mala tą patį šū-dą.Jei nekaltas-tai paleiskit tą žmogų.

.

. portretas
O gal žmogus nekaltas, tik šantažo auka? Nesmerkime, jeigu nematėme įvykio.

Xx

Xx portretas
O kodėl jis ne dujų kameroje dar?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių