Quantcast

Kruvino išpuolio Šilainiuose atomazga: dūris buvo vienas, bet suimti du įtariamieji

  • Teksto dydis:

Šiandien ryte nuotoliniu būdu prieš Kauno apylinkės teismą stojo abu įtariamieji savaitgalio išpuoliu Šilainiuose, per kurį vos per plauką gyvas liko kartu su jais viename šio mikrorajono socialiniame būste viešėjęs septyniolikmetis. Juos leista suimti mėnesiui, nors nė vienas savo kaltės nepripažįsta.

Pirminiais duomenimis, minėtoje vaišingoje vieno iš įtariamųjų sesers užstalėje ne vieną dieną švęsta gegužės 1-oji. Beje, vaišės tęsėsi ir po kruvino išpuolio prieš nepilnametį – sekmadienio vidurdienį įtariamieji buvo sulaikyti tame pačiame bute.

Kaip jau rašyta, kraujais paplūdęs septyniolikmetis buvo rastas prie vieno Baltų prospekto daugiabučio naktį iš šeštadienio į sekmadienį – apie 3.30 val.

Konstatavus pavojingą sužalojimą širdies plote, jis tą pačią naktį skubiai operuotas.

Anot medikų, sužeistasis, kuriam tik rudenį sukaks aštuoniolika, – tikras laimės kūdikis. Nors šiandien ryte jis tebebuvo intensyvios terapijos skyriuje ir jo būklė tebebuvo sunki, tačiau pavojus septyniolikmečio gyvybei jau atrodo praėjęs.

Po vakar visą dieną trukusių įtariamųjų sunkiu jo sveikatos sutrikdymu apklausų, šiandien kreiptasi į teismą dėl abiejų suėmimo.

Kaip jau rašyta, vienas iš jų gimęs 1998 metais, kitas – 1999-aisiais. Abu yra iš Vilijampolės. Vienas iš jų – romas. Tačiau, abu, patikslintais duomenimis, ne kartą teisti arba figūravę dėl vienokių ar kitokių priežasčių nutrauktuose ikiteisminiuose tyrimuose. Daugiausiai – dėl vagysčių.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Kauno apygardos prokuratūros prokuroro Dariaus Jakučio prašymas suimti įtariamuosius nagrinėtas, surengus vaizdo konferenciją tarp Kauno policijos areštinės, prokuratūros ir teismo.

Jaunesnį iš įtariamųjų prokuroras prašė leisti suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui. Vyresnį – mėnesiui.

Nė vienas iš jų nelinkęs prisipažinti sužalojęs septyniolikmetį. Tačiau, yra pagrindo įtarti, kad nors dūris peiliu buvo vienas, prie nepilnamečio sužeidimo daugiau ar mažiau prisidėjo abu įtariamieji.

Kur tai įvyko, dar aiškinamasi. Tačiau, jau atmesta versija, kad daugiabučio kieme, kuriame sužalotasis buvo aptiktas. Manoma, kad greičiausiai peiliu švaistytasi minėtame socialiniame būste. Nors dar neatmesta ir prielaida, kad tai galėjo įvykti daugiabučio laiptinėje.

Teisėsaugininkai dar negali įvardinti ir peilio dūriu pasibaigusio konflikto priežasties. Realiausia, kad tai buvo spontaniškas neblaivių žmonių konfliktas dėl menkniekio.

Prokuroro prašymą nagrinėjusi Kauno apylinkės teismo teisėja Lina Lesinskienė tenkino jį tik iš dalies. Abu įtariamuosius leista suimti vienodam vieno mėnesio terminui.

Anot Kauno apylinkės teismo atstovės Indrės Cvilikaitės, tokio sprendimo motyvai – tradiciniai: laisvėje atsidūrę įtariamieji ne tik gali pasislėpti bei daryti poveikį nusikaltimo liudytojams, bet ir naujus nusikaltimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atsakomybe tik ir pridedama

atsakomybe tik ir pridedama portretas
visi narkomanai,prostitutai ir seimo nariai(policijos nuomone)o patys neblaivus

kada vidurnakciais bludina mieste narkomanai ,narko

kada vidurnakciais bludina mieste narkomanai ,narko  portretas
prekeiviai ,prostitutes,vagys ,ubagai... nebaudziami , su ES lybersosinem ,,,zmogaus teisem,,,ir ju sukurpta teisesmaukiniu mafija --teisingumo ir tvarkos nei miestuose ,nei valstybeje --NEBUS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių