Quantcast

Meilę chemijai vainikavo „Aro“ atvykimas: dėl nusikalstamo hobio 18-mečiui iškelta byla

  • Teksto dydis:

Garliavos apylinkėse esančio Antrojo Jonučių kaimo gyventojai net neįtarė ties kokia pavojinga vieta ir neaišku, kiek laiko jie gyveno. Tačiau penktadienio ryte šioje pakaunės gyvenvietėje pasirodė ne tik Kauno rajono policija, bet ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, grįžę iš čia netuščiomis.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, visgi kai kas apie tai žinojo, nes policija tą rytą atvyko į Antruosius Jonučius po gauto anoniminio pranešimo, kad vienas šio kaimo Nendrių gatvės gyventojas gamina savo namuose sprogmenis.

Patikrinus šią informaciją, Kauno policija suvestinėje pranešė, kad tą rytą minėto kaimo gyventojo, gimusio 2005 m., namuose rasti daiktai, panašūs į sprogmenis: cheminės medžiagos, skirtos sprogstamųjų medžiagų gamybai, bei keli jau pagaminti savadarbiai sprogmenys, kuriuos išsivežė „Aro“ pareigūnai. Dėl šio radinio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už neteisėtą disponavimą sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis, už ką gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Pranešė apie radinį Antruosiuose Jonučiuose ir Kauno ugniagesių gelbėtojų suvestinės. Šiose informuota apie penktadienio ryte ten įvestą planą „Skydas“ ir budėjimą, kol išminuotojai išsivežė rastus sprogmenis ir jų gamybos komponentus.

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad šio pavojingo turto savininkas pareigūnams teisinosi, jog jam mokykloje neblogai sekasi chemija ir jis norėtų šią studijuoti. O pradėjo domėtis internete apie sprogmenų gamybą, prasidėjus karui Ukrainoje. Pravertė ne tik internete rasta informacija, bet ir per chemijos pamokas įgyti įgūdžiai. O cheminių medžiagų, reikalingų sprogmenų gamybai, galima įsigyti parduotuvėje. Jos parduodamos legaliai.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, savadarbiai sprogmenys, kuriuos šis aštuoniolikmetis spėjo pagaminti, aptikti jo tėvų dviaukščio namo garaže. Jis tikino, kad konkretaus plano, ką būtų su jais daręs, dar neturėjo.

Vietinė seniūnaitė, prisipažinusi, kad ją tokie radiniai jų kaime šokiravo, portalui kauno.diena.lt teigė, kad jokių įtartinų sprogimų jų apylinkėse nebuvo. Nors aštuoniolikmetis galėjo vykdyti bandymus ir tolėliau nuo namų. Tiesa, jis pats apie tai pareigūnams nepasakojo.

Anonimo informacijai pasitvirtinus, policijos pareigūnai nusprendė savo gyvybėmis nerizikuoti – radinio paėmimui iškviesti šios srities specialistai iš antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“.

Aštuoniolikmečio likimas priklausys nuo ekspertų, kuriems bus perduoti jo gaminiai, išvadų. Už neteisėtą didelės sprogstamosios galios sprogmenų gamybą bei laikymą Baudžiamasis kodeksas grasina ir laisvės atėmimu nuo ketverių iki aštuonerių metų, nenumatant jokios kitos alternatyvos.

O, kol laukiama ekspertų išvadų, aštuoniolikmečiui skirtos švelnesnės kardomosios priemonės už suėmimą. Lig šiol jo biografija, pirminiais duomenimis, buvo švari.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
Nustokit žlugdyti jaunus talentus. Tokiems būtina sudaryti tinkamas sąlygas savirealizacijai.

na

na portretas
ne teisti jį reikia, o įdarbinti, kad gyventojus apmokytu pasigaminti sprogmenis, juk ruzzai nuolat puola

USA

USA portretas
Kiek zinau, pvz hakerius ir pan, nebaudzia, bet pasiulo jiems darba. Jeigu jaunuolis tikrai turi proto ir ziniu, kaip “bausme” lai paima i kariuomene, ir dirba. Galbut kaip tik atnes naudos. O dabar pvz, ses i kalejima ar pan. Kalejime sedi zekai ir zmogzudziai, prievartautojai. Jei biografija svari, faktas kad 100% jam padarys neigiama itaka, suzalos psichika. Jei jis nedurnas zinios nedings, o poto.. na poto buti gali visko, pvz kerstas ir pan. Ir siaip skaitant sita straipsni labai viskas painu, sunku suprast..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių