Quantcast

Muitininkai sulaikė „Apple“ belaidžių ausinių klastočių siuntą

  • Teksto dydis:

Kauno teritorinės muitinės pareigūnai, tikrindami iš Kinijos atkeliavusią pašto siuntą, rado 20 belaidžių ausinių su „Apple“ ženklo logotipu.

Įtariama, kad ausinės pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Kaip pranešė muitinė, siuntos dokumentuose buvo nurodyta „ausinių pavyzdžiai, 20 vnt.“.

Tačiau Kauno oro uosto posto pareigūnai, patikrinę siuntą, rado belaidžių ausinių su „Apple“ ženklo logotipu. Įtarus, kad belaidės ausinės gali būti pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, prekės sulaikytos, atliekamas tyrimas.

ES intelektinės nuosavybės tarnybos duomenimis, klastotojai padirbinėja visų rūšių prekes, dažniausiai – elektrinius įrenginius ir elektroniką (30 proc.), drabužius (18 proc.), parfumeriją, kosmetiką, žaislus ir žaidimus (po 10 proc.).

Bene svarbiausias klastočių šaltinis yra Kinija, iš jos konfiskuojama 85 proc. internetu parduodamų prekių ir 51 proc. ne internetu parduodamų prekių.

Lietuvos muitinė teigia, kad vienas iš svarbiausių tikslų kovojant su intelektinės nuosavybės teisių pažeidimais – apsaugoti teisėtus prekės ženklo savininkus, atkreipti visuomenės dėmesį, kokią žalą tokie pažeidimai daro sąžiningam verslui bei vartotojui, valstybės biudžetui.


Šiame straipsnyje: Apple ausinėsklastotėmuitinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
keista kai laikrastis su ukrainos veliava rasineja apie lietuvos pasta....

LT pašto triukai

LT pašto triukai portretas
Vistiek “Lietuvos paštas” krūtesnis. Jis sulaikė atsiųstą siuntą, kurioje nekalta, bet labai reikalinga prekė, nieko man nepranešė apie gautą siuntą, ją ilgai pas save laikė, ir… gražino siuntėjui. Ir taip ne pirmą kartą. Paaiškinimas, kad neturi mano telefono numerio, el. pašto. Adresą ant siuntinio perskaityti buvo ne fasonas. Vot teip keitai LP elgiasi su klientais.

ne tos, ne tos...

ne tos, ne tos... portretas
cia sitos kur ne amerikonas klauso ka tu klausai a kinietis klausosi... jei tu idomiai kalbi...tai jis dar ir ant lapelio uzsiraso....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių