Quantcast

Nesitaiksto su viešu lėbavimu: kur Kaune tokių atvejų užfiksuota daugiausiai?

  • Teksto dydis:

„Dažnai tenka lankytis Kalniečių parke. Ir pastoviai ant suoliuko sėdi girtos kompanijos, rėkauja, keikiasi. Kodėl niekada ten nepatruliuoja policijos pareigūnai?“ – teiravosi vienas portalo kauno.diena.lt skaitytojų.

Dėl komentaro kreipėmės į Kauno policijos atstovus.

Anot jų, Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) birželio mėnesį gautas 51 pranešimas apie neblaivius asmenis Kauno miesto viešose vietose.

„Pranešimuose pilietiški kauniečiai pateikė informaciją apie neblaivius asmenis, esančius viešoje vietoje, vartojančius alkoholį ir necenzūrinius žodžius ar kitaip trikdančius viešąją tvarką“, – portalui kauno.diena.lt detalizavo Kauno policija.

Praėjusį mėnesį pareigūnai pradėjo 48 administracines teisenas pagal LR ANK 484 str. (Alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba neblaivaus asmens pasirodymas viešosiose vietose).

Dažniausiai neblaivūs asmenys buvo užfiksuoti Karaliaus Mindaugo, V. Krėvės ir Vytauto prospektuose.

„Dažnu atveju neblaivūs asmenys daro ir kitus nusižengimus. Iš 48 neblaivių asmenų, aštuoni nevykdė pareigūnų teisėtų nurodymų ar reikalavimų, aštuoni įžeidė pareigūno garbę ir orumą, trys asmenys trikdė viešąją tvarką, du asmenys tyčiniais veiksmais naikino ar sugadino svetimą turtą“, – nurodė atstovai.

Komentare nurodyta, kad pareigūnai reaguoja į iškvietimus, tikrina asmenų blaivumą, esant poreikiui kviečia greitosios medicinos darbuotojus ar suteikia socialinę pagalbą bei pristato asmenis į nakvynės namus. Neblaivūs asmenys, kurie elgiasi neadekvačiai ir gali kelti pavojų kitiems, pristatomi į laikinas Kauno apskr. VPK sulaikymo patalpas.

Kauno apskr. VPK duomenimis, Kalniečių parke tokių pažeidimų užfiksuojama mažai, o birželio mėnesį pranešimų dėl neblaivių asmenų nėra gauta.

Kalniečių parke yra įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, kuriuos taip pat padeda užtikrinti saugumą.


Šiame straipsnyje: parkaivieša vietaGirtavimaspolicijagirtavimas viešoje vietojeskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Jus juokaujate? Eis policija drausminti pijoku? Geria kompanija, o cia prieina du snargliai su policijos uniformomis is kuriu viena 50kg sverianti blondine. Cia ne Amerika kur atvaziuoja ekipazas, is jo islipa rimti pasportave vyrai sveriantys ne maziau 100kg ir visiems praeina noras gincytis. Nemaciau Kaune nieko panasaus.

PASTEBĖJIMAS

PASTEBĖJIMAS portretas
Prie Varnių 40-ojo namo bobturgio ,,kontrolieriai" ir jų chebra visada geria, kai susirenka iš bobučių duoklę. Gyventojų nuomonės nepaiso nei vieni, alchašai, nei prekiautojos.

Kiek,

Kiek, portretas
pagal komentus, pijokviečių...Policijai tik važinėk ir semk pijokus...Bet, nurodo lampėdžių karjerą. Debilas nežino, kad yra Lampėdžio ežeras. O karjero ten jau 50 su virš metu nebėr...Prisiminė bobutė perst...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių