Quantcast

Pedofilo advokatė apie rastą paauglį: neaišku, pas ką iš ten buvusių jis atėjo

  • Teksto dydis:

Po sujudimo Kaune, Pasimatymo akligatvyje, prabilo nuteisto pedofilo Remigijaus Jakščio advokatė. Jo namuose trečiadienį buvo rastas galimai slėptas paauglys.

R. Jakščio gynėja tvirtino, kad jie su vaiku pažįstami nebuvo ir vyras vaiko sandėliuke nerakino. „Tai buvo pirmas kartas, todėl abejotina, pas ką tas vaikas atvyko. Tikrai jis nebuvo užrakintas ir durų nereikėjo laužti. Tiesiog ar kažkas jam liepė ten patekti, pabūti. Kas iš tų asmenų liepė, yra atliekamas tyrimas“, – LNK žurnalistams sakė advokatė Aušra Ručienė.

Ji abejojo, ar vaikas ėjo pas jos ginamąjį, nes namuose buvo ir daugiau suaugusiųjų. „Nuomojamose patalpose, esant ir daugiau pilnamečių asmenų, buvo rastas nepilnametis. Neaišku, pas ką iš ten buvusių asmenų tas nepilnametis atėjo“, – aiškino A. Ručienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Balandžio 12 d. Kaune, Pasimatymo gatvėje, prie vieno iš kotedžų buvo atvykusios gausios policijos pajėgos. Pranešta, kad pas už seksualinį nepilnamečių tvirkinimą nuteistą kaunietį 25-erių R. Jakštį, kuriam uždrausta artintis prie nepilnamečių, namuose kaimynai pamatė vaiką.

„Berniukas čia ateina ne pirmą kartą. Kaip supratau, mama ir patėvis jį čia patys atveždavo“, – pasakojo pedofilo kaimynas Tadas.

„Jis mums sakė, kad čia yra jo pusbrolis. Kitiems sakė, kad čia yra jo giminė iš kaimo. Jis čia gyveno nuo naujųjų metų“, – atviravo kita moteris.

Kaimynai sakė, kad policija iš pradžių vaiko namuose nerado ir norėjo išvažiuoti. Tačiau kaimynai buvo tikri, kad vaikas – paslėptas. Tad pareigūnų neišleido. „Neleidome policijai išvažiuoti tol, kol jie nesurado“, – tvirtino dar viena kaimynė.

Pareigūnai po aktyvių diskusijų su kaimynais patalpas apžiūrėjo dar kartą. „Nišoje, po laiptais, yra spintelė. Pasakojo, kad specialiai yra uždėtas betoninis blokas, kad ją būtų sunkiau atstumti. Kiek teko girdėti, pareigūnai tik dviese tą spintelę šiaip ne taip atitraukė ir joje rado pasislėpusį paauglį“, – detalizavo kaimynas Tadas.

Policija aiškina padariusi viską, ką galėjo. O informacija: „Pareigūnams išvykti neleido kaimynai“ – netiksli. „Gavus namo savininko leidimą nuodugniau apžiūrėti gyvenamąją vietą, po kiek laiko name buvo aptiktas 14 metų nepilnametis“, – kalbėjo Kauno policijos atstovė Reda Zarauskienė.

Ant vaiko kūno smurto žymių nerasta. Vaiko teisių sergėtojai sako dabar berniuką perdavę į saugią aplinką. „Iki pranešimo mes neturėjome žinių apie šitą šeimą. Su ta šeima nesame bendravę, o dabar jau pradedame – kalbamės su vaiku, vertiname jo aplinką, kalbame su tėvais, susirenkame kitą objektyvią informaciją, tarkime, iš ugdymo įstaigos“, – sakė Kauno Vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovė Andželika Vežbavičiūtė.

Kaimynai sakė ne kartą matę pas R. Jakštį einančius vaikus. Jis ir pats kalbindavo kaimynų berniukus. Kaimynai neįtarė, kad šalia jų gyvena nuteistasis už tvirkinimą. „Jis ėjo su visais draugauti. Tuos vaikus kvietėsi pas save – ir su nakvyne. Buvo ir kitas vaikas – apie trejų ketverių metukų. Lankėsi ir mažametė mergaitė, mačiau, ir tas berniukas. Tikrai neramu“, – neslėpė gyventojai.

Tikrai labai geras ir nuoširdus mums pasirodė – ir vaišių nešdavo mano vaikui, ir kekskiukus kepdavo – per dieną po kelis kartus.

Kaimynė sakė, kad nuo rugsėjo atsikraustęs vyras buvo perdėtai malonus. „Tikrai labai geras ir nuoširdus mums pasirodė – ir vaišių nešdavo mano vaikui, ir kekskiukus kepdavo – per dieną po kelis kartus“, – atviravo jauna moteris.

Prokuratūra ketvirtadienį pradėjo naują ikiteisminį tyrimą dėl kauniečiui galiojančių kardomųjų priemonių pažeidimo. Bus prašoma jo arešto. Šiuo metu R. Jakštys nėra sulaikytas.

„Prašo pakeisti laisvės apribojimo bausmę į areštą. O prokuroras, ketvirtadienį kreipdamasis į teismą, suformuluos savo griežtesnį reikalavimą, nes, akivaizdu, ta paskirta kardomoji priemonė – namų areštas ir nebendravimas su nepilnamečiais, neveikia“, – akcentavo vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Prieš kurį laiką R. Jakštys nuteistas byloje, kur pripažinta, kad jis tvirkino keturis nepilnamečius. Pernai pradėta dar vis vykstanti byla, kur jis kaltinamas dar trijų vaikų tvirkinimu bei aplaidžiu buhalterijos tvarkymu. Anksčiau R. Jakštys užsiiminėjo jaunimo mentoryste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuo melo \\\\\.../////

Nuo melo  \\\\\...///// portretas
nuo neteisybės boba ragana pavirto,(pagal išvaizdą).____Tox ir vyrelis,šeimyninė ranga,---PINIGAI,sąžinės nei kruopelytes,o kažkada šalia jo sėdėjau,drebulys nupurtė.

manau pats laikas tokius advaKotus

manau pats laikas tokius advaKotus  portretas
sodint y viena kalejimo kamera kartu su pedofilais ne maziau kaip 25 metams su turto konfiskacija[ kaip pamoka kitiems advakotams] manau tai butu visiskai humaniska bausme -siaip tai juos saudyt reiketu uz tokias veikas.

Nesamones rašote

Nesamones rašote portretas
Tipo pedofilo advokatė. Advokatai atstovauja visus, net ir žudikus- maniakus. Ir kad atstovauja, nereiškia kad išsuks, ar ženkliai padės. O reiškia tik viena- kad išlaidų klientas turės, nemažai nusiskausmins..
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių