Quantcast

Per plauką nuo tragedijos: alkoholio paragavusį dvimetį ištiko koma, jis atsidūrė reanimacijoje

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau šokiruojančio įvykio, užregistruoto baigiantis savaitgaliui Kaune, kai gydymo įstaigoje atsidūrė, kaip pranešė Policijos departamentas, alkoholiu apsinuodijęs 2021 m. gimęs mažylis, aplinkybių.

Oficialiai pranešta, kad tai nutiko paskutinėmis sekmadienio minutėmis – apie 23.50 val. Ir alkoholiu apsinuodijęs dvimetis buvo atvežtas į gydymo įstaigą iš savo namų.

Paaiškėjo, kad policija apie šį įvykį sužinojo iš medikų. O į mažylio namus, esančius Žaliakalnyje, greitąją medicinos pagalbą jam iškvietė, pirminiais duomenimis, kažkas iš namiškių.

Tiesa, panašu, kad, skambinant skubios pagalbos telefonu 112, apie tai, jog dvimetis vartojo alkoholį, buvo nutylėta. Akcentuota tik tai, kad jis blogai jaučiasi ir vemia.

Tačiau nuvykus nurodytu adresu, pagrindine versija tapo galimas mažamečio apsinuodijimas alkoholiu. Ją lėmė ne tik dvimečio tėvų būklė – policija jiems abiem tąnakt nustatė vidutinį girtumą.

Komos ištiktą mažylį greitosios medikai pristatė Kauno klinikų vaikų reanimacijos specialistams. Šių teigimu, dėl sutrikusios sąmonės grėsė pavojus dvimečio gyvybei. Tačiau po suteiktos efektyvios pagalbos šiandien jis jau turėtų būti perkeltas į bendrąjį skyrių. Be to, mažylio ateitimi pradeda rūpintis ir atitinkamos tarnybos.

Freepik.com nuotr.

Anot policijos atstovės, šiemet į šio dvimečio namus dėl problemų susijusių su šiuo mažyliu jos kolegoms vykti neteko. Daugiau informacijos – tai galbūt buvo tokių problemų pernai, galbūt buvo problemų su pačiais mažamečio tėvais, nepatikslinta, kaip teigta, siekiant apsaugoti vaiko interesus. Šia dingstimi neatsakyta ir į klausimą, koks mažylio tėvų amžius ir, ar jie turi daugiau vaikų.

Tačiau tai žiniasklaidai patikslino Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė, informavusi, kad sužinojus apie šį įvykį iš policijos, nedelsiant skubėta į mažylio namus bei pasirūpinta saugia ir kitų šioje šeimoje augančių vaikų aplinka. Iš šios tarnybos atstovės komentaro paaiškėjo ir, kad su šia šeima jos kolegos susiduria ne pirmą kartą. Po to, kas nutiko dabar, aiškinamasi, kokia pagalba šiai šeimai buvo teikta anksčiau ir, kiek ji buvo efektyvi.

Policijos atstovės teigimu, kol kas jos kolegos tik tikslina galimo dvimečio apsinuodijimo alkoholiu aplinkybes. Ir tam turi dešimt dienų. O kol kas surinkta medžiaga dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Artimiausiu metu planuojamos išsiblaiviusių mažylio tėvų apklausos. Medikai, gelbėję dvimečio gyvybę, taip pat dar nežino jų versijos, kas atsitiko. O tyrimų, atliktų atvežus mažylį į Klinikas, rezultatų dar nėra.

Neatmetama, kad dvimečio tėvai gali teigti, kad jis pats užsivertė ant stalo buvusį stikliuką su alkoholiu. Galbūt mėgdžiodamas juos. Tačiau už tokio amžiaus vaiko priežiūrą yra atsakingi tėvai. O tai, kad jie įvykio metu negalėjo atlikti šių pareigų, liudija jiems nustatytas girtumo laipsnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>Reziume \\\\\.../////

>>>Reziume  \\\\\...///// portretas
p'Ydarų tai neliečia,pasulyje negirdėta,jog per subinę kas nors pagimdė.___Bet kur jie žaliavos gaus,kai subinės pasibaigs.

Lenora Francisco

Lenora Francisco portretas
I have a question. You just read this message right? That means you're now a potential customer and I can do the same thing for your business. I can blast YOUR ad to 1 million websites just like I did to yours for just $98. More pricing plans are also available, contact me via Skype for details: live:.cid.dd8a3501619891fe

Na

Na portretas
Ka tos vaiku teises veikia? Kam tokia kontora jei niekoneveikia?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių