Quantcast

Policija sulaikė bėglį: jis įtariamas iš prekybos centro pasisavinęs beveik 20 tūkst. eurų

Vėlų antradienio vakarą, po 22 val., Lietuvos kalėjimų tarnyba išplatino skubų pranešimą apie pabėgusį nuteistąjį. Jaunas vyras nuo pareigūnų paspruko Kėdainiuose, mat čia iš kalėjimo Kaune buvo pristatytas procesiniams veiksmams atlikti. Pradėta nuteistojo paieška. Sekmadienio rytą pareigūnai informavo, jog bėglys sulaikytas Jonavos mieste naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Jis yra įtarimas su bendrais iš prekybos centro „Iki“ pavogęs 20 tūkst. eurų.

Pavyko sulaikyti

Savaitgalį Jonavos mieste vyko šio miesto gimtadienio šventės renginiai. 1997 metais gimęs Mantas Mančiauskas ten, Parko gatvėje, ir buvo sulaikytas bei perduotas Lietuvos kalėjimo tarnybos pareigūnams.

Iš šio miesto yra kilusi ir jo gyvenimo draugė, su ja vyras susilaukė dvynukų. Beje, jis įtariamas čia su bendrais įvykdęs nusikaltimą.

Apvogė parduotuvę

M. Mančiauskui suteiktas įtariamojo statusas ikiteisminiame tyrime, kuomet dar pavasarį iš Jonavoje veikiančios „Iki“ parduotuvės buvo pavogta beveik 20 tūkst. eurų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, birželio 14 d., apie 1.10 val., Jonavoje, Žemaitės gatvėje, iš parduotuvės „Iki“, suvedus įėjimo į patalpas ir seifo signalizacijos kodus, pavogta 18 916,21 euro.

Nustatė įtariamuosius

Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai operatyviai nustatė įtariamuosius. Paaiškėjo, kad keliems Kėdainių miesto gyventojams įvykdyti nusikaltimą galėjo padėti prekybos centre dirbusi jonavietė.

Ikiteisminiame tyrime minimas ir iš Kėdainių rajono Žilvičių kaimo kilęs M. Mančiauskas.

Policijos pareigūnai netrukus atliko kratą pas vieną iš įtariamųjų. Dalis įtariamųjų yra žinomi policijos pareigūnams už anksčiau įvykdytas nusikalstamas veikas.

Arešto bausmė

Kauno apskrities policija informavo, jog M. Mančauskas, Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmų sprendimu, už vagystę buvo nuteistas 90 parų arešto.

Priminsime, jog vyras nuo pareigūnų paspruko rugsėjo 5-ąją, kai į Kėdainių policijos komisariatą buvo pristatytas procesiniams veiksmams.

Policijos pareigūnai aiškinosi įvykio aplinkybes ir vykdė nuteistojo paiešką.

Pirminiais duomenimis, iš komisariato pasišalinęs vyras, įsėdo į automobilį „Porsche Cayenne“. Automobilis apie 23 val. rastas Kėdainiuose.

Kauno apskrities policija informavo, jog bėglio atžvilgiu buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal šiuos Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso straipsnius:

Dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo (187 str. 1 d.): tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Dėl pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką (22 str. 1 d.): pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas ar neveikimas, kuriais tiesiogiai pradedamas daryti nusikaltimas ar baudžiamasis nusižengimas, jeigu veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių.

Dėl vagystės (178 str. 2 d.): tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Ir antradienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kalinio pabėgimo (241 str. 1d. ): tas, kas būdamas sulaikytas, suimtas ar atlikdamas arešto, laisvės atėmimo ar laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę pabėgo iš jo laikymo vietos, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių