Quantcast

Reidas Kaune ir apylinkėse: po sunkios darbo dienos vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, balandžio 15–21 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę Kelių policijos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 805 greičio viršijimo atvejus.

Kaip pranešė policija, šios savaitės lakstūnas užfiksuotas balandžio 15 d. apie 07.45 val. Kauno rajone, kelyje Aukštutiniai Kaniūkai–Babtai–Labūnava–Kėdainiai, automobilis „Mercedes-Benz“, vairuojamas vyro (gim. 1962 m.), važiavo 137 km/val. greičiu, kai leistinas važiavimo greitis yra 90 km/val. Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Tą pačią dieną, pirmadienį, apie 15.20 val. pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Kaune, Tunelio g. ir Radvilėnų pl. sankryžoje, susidūrė du automobiliai. Atvykus pareigūnams į įvykio vietą, nustatyta, kad automobilis „Toyota“, vairuojamas galimai neblaivaus vyro, kliudė automobilį „Toyota“. Pasiteiravus, minėto vyro (gim. 1971 m.), kada šis paskutinį kartą vartojo alkoholinius gėrimus, jis prisipažino, kad neseniai. Vairuotojas taip pat paatviravo, kad vyko iš darbo į namus. Po galimai sunkios darbo dienos vyrui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,59 prom.

Balandžio 19 d., penktadienį, apie 14.50 val., Jonavos rajone, Užusalių kaime, į pareigūnų akiratį pateko neblaivus vyras (gim. 1978 m.), kuris vairavo dviratį. Pareigūnai nutraukė išgėrusio dviratininko kelionę į parduotuvę. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,48 prom.

Savaitgalį Kelių policijos pareigūnai taip pat vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Policijos pareigūnai Kauno, Jonavos ir Kėdainių miestuose bei rajonuose patikrino beveik 6 tūkst. transporto priemonių. Jų metu nustatyti devyni neblaivūs vairuotojai (girtumo laipsnis svyravo nuo 0,55 prom. iki 1,57 prom.).

Iš viso per praėjusią savaitę Kelių policijos pareigūnai nustatė dešimt neblaivių vairuotojų (dar vienuolika nustatė kolegos iš kitų padalinių) ir dvylika asmenų, kurie vairavo transporto priemonę neturėdami tam teisės. Vykdytų priemonių metu pareigūnai nustatė ir kitus KET pažeidimus.

Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis KET, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Pareigūnų teigimu, tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksite kiekvienos kelionės tikslą.


Šiame straipsnyje: girti vairuotojaisunkus girtumo laipsniskaunasavarija LT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių