Quantcast

Verslininko A. Rapalio nužudymo byla keliauja į teismą

Baigtas Aurimo Rapalio nužudymo aplinkybių tyrimas. Galutinis aštuoniolikmečiam Edgarui Januškevičiui iš Ruklos pareikštas kaltinimas – nužudymas iš savanaudiškų paskatų. Patraukti baudžiamojon atsakomybėn jo brolio nepavyko, tačiau šis stojo prieš teismą už kitą labai sunkų nusikaltimą.

Parodymų nepakeitė

Pernai gegužės 29-osios rytą sukrėtė kraupus nusikaltimas Kauno centre esančiame "Bokšte". Edgaras Januškevičius buvo sulaikytas aukos bute. Jis atkakliai kartojo, kad nužudė keturiolika metų vyresnį A.Rapalį, gviešdamasis jo sportinio "Ferrari 458 Italia" ir pinigų.

Sulaikytasis nusikaltimo vietoje teigė, kad, nužudęs milijonierių, jis būtų ieškojęs pinigų aukos namuose. Išvairuoti "Ferrari" iš požeminio "Bokšto" garažo jam turėjo padėti brolis Edvinas. Pastarasis tai neigė.

Kauno apygardos teismui perduodamoje A.Rapalio nužudymo byloje Edvinas Januškevičius turi tik liudytojo statusą. Būdamas teisiamojo broliu, jis gali atsisakyti duoti parodymus.

Remiantis laiptinėje įrengtų vaizdo kamerų įrašais, daugiau niekas be jo jaunesniojo brolio, atvykusio apie dešimtą valandą vakaro, tąnakt į A.Rapalio butą nebuvo užėjęs.

Šią savaitę Kauno apygardos teismas jau atvertė bylą, kurioje netrukus 27-erių sulauksiantis Edvinas Januškevičius teisiamas dėl kito labai sunkaus nusikaltimo, įvykdyto vos už kelių savaičių po A.Rapalio nužudymo.

Dar viena auka

Vyresnysis Edgaro Januškevičiaus brolis kaltinamas pernai birželio 20-osios vakarą prie Ruklos "Norfos" be jokios dingsties spyręs sėdinčiam 51 metų A.A. į galvą. Pastarasis nuo smūgio įkrito į 2 m gylio rūsio patalpą. Jam lūžo stuburo slankstelis, dėl to A.A. liko neįgalus – nebevaldo nei rankų, nei kojų.

Vairuotoju dirbusio A.A. sugyventinės dukra tądien buvo pagimdžiusi ir grįžęs po jos aplankymo laimingas patėvis sutiko parduotuvėje buvusį bendradarbį, su kuriuo nesimatė dešimt metų. Išpuolio, po kurio liko neįgalus, metu A.A. su šiuo seniai matytu pažįstamu gurkšnojo prie parduotuvės alų.

Įtariamasis jo sunkiu sužalojimu buvo sulaikytas  po dviejų dienų. Iš pradžių neigęs savo kaltę, vėliau Edvinas Januškevičius prisipažino. Tačiau tikino, kad tai buvo kerštas A.A., kad šis priekaištavo jo sugyventinei, jog pastaroji neprižiūri savo penkių vaikų. A.A. sugyventinė teigia, kad nei ji, nei A.A. iki šio įvykio Edvino Januškevičiaus nepažinojo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ha

Ha portretas
Su tais jonaviškiais ne viskas aišku. Kažko neištyrė.

verslininke

verslininke portretas
jis verslininkas kaip as balerina.

kažkaip

kažkaip portretas
neskaniai nuskambėjusi byla
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių