Quantcast

Klaipėda švęs Martyno dieną

Nuo šiandien uostamiestyje prasidės tris dienas truksiantis renginys – „Šv. Martynas. Ir jo žąsys“. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus kviečiami į įvairias ekskursijas, ugnies šou pasirodymus, edukacinius užsiėmimus vaikams, o restoranai kvies paragauti žąsienos patiekalų.

Klaipėdos Naujasis ir Senasis turgus skelbė, kad lapkričio 10–12 d. nuo 8 iki 18 val. apsilankiusieji galės dalyvauti meduolių dekoravimo, žąsiuko formos muilo gamybos, grafikos dirbtuvėse, taip pat tradicinių žaidimų popietėje, o šventės gastronominės kelionės žemėlapyje surasti ir paragauti įvairiausių valgių iš žąsienos.

Nuo 10 iki 12 val. lapkričio 10–11 d. Teatro aikštėje vyks šventinė mugė. Taip pat šiomis dienomis 18, 19 ir 20 val. čia vyks pasirodymai – viduramžių ugnies šou.

Tik penktadienį 19.15 val. Teatro aikštėje vyks Žvejų rūmų Pilies teatro pasirodymas „Semiramidės šokis“.

Penktadienį 13 val. Prano Domšaičio galerijoje vyks ekskursija po parodas „Šviesos skulptūros“ ir „Atodangos“. O 17 val. organizuojama ekskursija po kitą parodą – „K. Eulenstein. Sugrįžęs į Klaipėdą“.

Šeštadienį 11 val. Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) vyks dvi kultūros paveldo ekskursijos po Klaipėdos senamiestį su žinoma kultūros istorike Jovita Saulėniene.

Taip pat šeštadienį 16 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) vyks tradiciniai žaidimai visai šeimai.

„Kaip tikri piemenėliai žaisime su lazdomis, virvėmis, skrabalais ir terkšlėmis. Prižadame, smaginsis tiek mažieji, tiek didieji. Pajusime piemens dūdos žavesį ir išgirsime skambančios lazdos melodiją“, – skelbė organizatoriai.

Lapkričio 11-ąją 17.15 val. vyks eisena su žibintais, kurios pradžia – Danės skvero fontanas.

Eisenos su šviečiančiais žibintais užgimė Vokietijoje, kur ši rudens šventė turi senas tradicijas.

Be to, lapkričio 10–12 d. Klaipėdoje vyks XXIV aukštųjų mokyklų studentų chorų festivalis, skirtas Tarptautinei studentų dienai. Koncertai vyks Klaipėdoje, Kretingoje, Palangoje.

Baigiamasis šio festivalio koncertas – lapkričio 12 d. 16 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje (K. Donelaičio g. 4, Klaipėda)

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje (Rumpiškės g. 6) lapkričio 11 d. 18 val. mišiose ir po jų giedos Vilniaus dailės akademijos mišrus choras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marta

Marta portretas
Kai kurie komentatoriai tikrai ne Klaipėdos krašto tai nežino vietos istorijos

Anonimas

Anonimas portretas
Martyno diena puiki šventė , su švente rytų Prūsija , su švente Mėmelbur .

Soldat64

Soldat64 portretas
Martyno diena – ne „svetima“ kultūra, o vokiška tradicija, kuri čia gyvuoja ir yra jau 700 metų! Pirmiausia įjunkite smegenis, tada kalbėkitės!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių